Δρ. Τσιλιμίδος Γεράσιμος

MD, PhD

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικευθείς στη Γενική Ιατρική στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. 

Η αντιμετώπιση του ανθρώπινου οργανισμού  ως ολότητα, η ανάγκη για παροχή και επίτευξη  υγείας, αλλά επιπλέον και μια διαφορετική σχέση ιατρού – ασθενή  ήταν για μένα στόχοι και επιδιώξεις από την ηλικία των φοιτητικών χρόνων.

Τα χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα απαιτούν νέα προσέγγιση, διαφορετική από αυτή που γνώριζα και διδάχθηκα στο πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα. Η συμπτωματική θεραπεία δε βοηθά εν τέλει στη θεραπεία της νόσου, αλλά συμβάλλει στην προσωρινή ανακούφιση.  Δεν ήταν εύκολο να διαχειρίζομαι ασθενείς με νοσήματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους ,  χρειάζονται ιδιαίτερους και λεπτούς χειρισμούς και των οποίων η θεραπεία είναι ανεπαρκής . 

Η καθημερινή επαφή με τους ασθενείς μου έδωσε την ευχέρεια και την ικανοποίηση, ως ιατρό, να υποστηρίξω και να ακολουθήσω αγωγές και προσεγγίσεις για την υγεία και τη ζωή, που θεωρώ ότι είναι πιο ωφέλιμες και δίνουν πραγματικές  λύσεις.

Έτσι πρωτογνώρισα τον κ. Τσουκαλά και τη Metabolomic Clinic, αρχικά μέσω της αρθρογραφίας του και στη συνέχεια μέσω προσωπικής επαφής.  Η επιθυμία μου να εντρυφήσω  περισσότερη γνώση στις νέες εφαρμογές της μεταβολομικής ιατρικής είχε και ένα επιπλέον θετικό αποτέλεσμα, τη συνεργασία μας! Ήταν η επισφράγιση  πιστεύω, των κοινών μας πεποιθήσεων και θεωρήσεων για την υγεία και τη ζωή, γι’ αυτό θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και περήφανο, για την εξέλιξη αυτή.

Στην Metabolomic Clinic νιώθω πραγματικά πως μπορώ να βοηθήσω  τους ασθενείς  να δουν με απλό και καθολικό τρόπο την αιτία των προβλημάτων τους και να γίνω αρωγός της υγείας τους.

Σε προσωπικό επίπεδο ακολουθώντας την μεταβολομική έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης  και αντιμετώπισης της καθημερινότητας μου , είμαι πιο αισιόδοξος , γεμάτος ενέργεια και όρεξη να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου !

Πιστεύω ότι: “Η υγεία και η ελευθερία μας μοιάζουν με το οξυγόνο . Αισθάνεσαι την αξία τους όταν λείπουν”.


Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός


Μονάδες υγείας


Precision Autoimmune Health Clinics
  • Κουμπάρη 5, Αθήνα 106 74, Ελλάδα
Στις κλινικές μας εφαρμόζουμε την Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων.Η Precision Medicine (Ιατρική Ακριβείας) είναι η σύγχρονη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα του τρόπου ζωής, τη διατροφή, τα γονίδια, τη μικροβιακή σύνθεση και το περιβάλλον των ανθρώπων. Τα εργαλεία της Ιατρικής Ακριβείας ενσωματώνουν δεδομένα, από τις μεταβολομικές αναλύσεις (μέτρηση χημικών αντιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό), το μικροβίωμα, τα γονίδια, τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και την παθολογία του ατόμου, για την στοχευμένη διαχείριση της υγείας του. Παρέχει ακριβή δεδομένα για την αντιμετώπιση και πρόληψη αυτοάνοσων ασθενειών όπως ο ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η νόσος Hashimoto, η νόσος του Crohn κι άλλες αυτοάνοσες ασθένειες.