Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Greece, Θεσσαλονίκη

Σχετικά με το νοσοκομείο


Τo Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε ένα μοναδικής αισθητικής λειτουργικό κτίριο. Είναι εργονομικά σχεδιασμένο για την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ασφάλεια των ασθενών που φιλοξενεί.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της Ευρώπης. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τριτογενή τομέα που έχει πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία 30ετία στη Βόρεια Ελλάδα. 

Συνεισφορά Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Η συνεισφορά του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι εθνικά και οικονομικά μεγάλη, και αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη, σε Πρωτεύουσα της Ιατρικής στον χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Συμβάλει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας τα «τεχνολογικά εργαλεία» και τις συνθήκες ασφαλούς εργασίας, σε Έλληνες γιατρούς – πολλοί από τους οποίους επιστρέφουν από το εξωτερικό όπου διαπρέπουν – για να επιτύχουν στη χώρα τους σημαντικές διεθνείς και εγχώριες «πρωτιές», με νέες θεραπείες και χειρουργικές πράξεις.

Τοποθεσία


Εγκαταστάσεις


Σε συνολική στεγασμένη επιφάνεια 50.000 τ.μ., δυναμικότητας 380 νοσηλευτικών κλινών, διαθέτει 22 χειρουργικές αίθουσες καθώς και πτέρυγες και εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών υγείας. Είναι εξοπλισμένο, στο σύνολό του, με τον πιο σύγχρονο ιατρικό, διαγνωστικό και εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Τα Χειρουργεία διαθέτουν σε διαρκή ετοιμότητα, 23 υπερσύγχρονες Χειρουργικές Αίθουσες  εκ των οποίων οι οκτώ με ακτινοπροστασία για την ελαχιστοποίηση της ακτινοβολίας σε ιατρούς και ασθενείς. Επίσης, 7 αίθουσες τοκετών.


-Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας  (ΜΕΘ-ΜΕΝΝ) 48 κλινών


-Ειδική μονάδα ενδοθεραπείας καλυμμένη εξ ολοκλήρου με μολύβι, με ανοιχτές ραδιενεργές πηγές, μοναδική στη Θεσσαλονίκη.


-Αίθουσες ανάνηψης 12 θέσεων.


-Επείγοντα εξωτερικά ιατρεία και τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ιατρεία – εξεταστήρια ιατρών, αίθουσες αναζωογόνησης, κλινικές μιας ημέρας.


-Εσωτερική πισίνα με ειδικό εξοπλισμό για τις ανάγκες του Κέντρου Αποκατάστασης και Αθλητιατρικής.
Δύο αίθουσες συνεδρίων (Βεργίνα 400 θέσεων , Πέλλα 350 θέσεων) με δυνατότητα απευθείας οπτικής σύνδεσης με τα χειρουργεία .

Υπηρεσίες


Ιατρικές Υπηρεσίες και Στελέχωση Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εξασφαλίζει άριστες συνθήκες νοσηλείας, θέτοντας σε εφαρμογή πρωτοποριακά συστήματα ελαχιστοποίησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Στελεχωμένο με κορυφαίους ιατρούς κάθε ειδικότητας, εξασφαλίζοντάς τους τη δυνατότητα να ασκήσουν υψηλή ιατρική σε επιστημονικά ιδανικές συνθήκες, και με τα πιο έμπειρα στελέχη υγείας στον χώρο της νοσηλείας και της διοίκησης. Εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας για το σύνολο των υπηρεσιών του,  σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 από την TUV HELLAS.

Μεταξύ των εξειδικευμένων μονάδων που διαθέτει είναι: η υπερσύγχρονη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, το εξειδικευμένο Παιδιατρικό Κέντρο και το πρωτοποριακό Ογκολογικό Κέντρο, το μοναδικό που διαθέτει Ογκολογικό Συμβούλιο κύρους και εξασφαλίζει την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη θεραπεία του ασθενή.

Οι σημαντικές επενδύσεις του Ιατρικού Διαβαλκανικού σε υπερσύγχρονο τελευταίας γενιάς ιατρικό εξοπλισμό περιλαμβάνουν:

Το πιο προηγμένο σύστημα Αξονικής Τομογραφίας στον κόσμο, το SOMATOM 128 τομών, μοναδικό στη Β. Ελλάδα.


-Υπερσύγχρονη μονάδα Ψηφιακής Μαστογραφίας.


-Το μοναδικό στη Β. Ελλάδα Μαγνητικό Τομογράφο 3 Tesla, με διπλάσια ένταση σήματος και πολλαπλάσια ευκρίνεια.


-Υπερσύγχρονο υπέρηχο επιπέδου Β΄ για τον έλεγχο του εμβρύου.


-Εξοπλισμό ηχοκαρδιογραφίας PHILIPS IE 33 με εντυπωσιακές δυνατότητες στη διάγνωση και εκτίμηση όλων των καρδιακών παθήσεων, ακόμη και για τα νεογνά, χωρίς ακτινοβολία.


-Το μοναδικό στη Β. Ελλάδα σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci.

MD,PhD,FACS
Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης

Τμήμα Ρομποτικής Χειρουργικής


Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την επανάσταση του 21ου αιώνα, στο χώρο της χειρουργικής. Το πρώτο και μοναδικό ρομπότ στη Βόρεια Ελλάδα εγκαταστάθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πριν μία 4ετία. Αντικαταστάθηκε ήδη με το νέο, φημισμένο Ρομπότ Da Vinci Si HD, το μοναδικό σύστημα ρομποτικής χειρουργικής που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Το ρομποτικό τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, αποτελεί διεθνές κέντρο αριστείας και αναφοράς και συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι πιστοποιημένοι στη ρομποτική χειρουργική, ιατροί του, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις.   

Η ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται από τους εξειδικευμένους ιατρούς σε όλο το φάσμα  των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Η εφαρμογή της  έχει αποδειχθεί επαναστατική, σε περιπτώσεις όπως:

Ρομποτική στην Ουρολογία 
Ρομποτική στη Γυναικολογία 
Ρομποτική στη Γενική Χειρουργική 
Ρομποτική στη Θωρακοχειρουργική

Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right
Ορθοπαιδικός χειρουργός
ULF MOEBIUS

Ορθοπαιδικό και Τραυματολογικό Τμήμα

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο εφημερεύει και λειτουργεί όλο το 24ωρο σύγχρονο Ορθοπαιδικό και Τραυματολογικό Τμήμα που παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρο-νοσηλευτικές υπηρεσίες σε υπερσύγχρονους χώρους καθώς και δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του θεράποντος ιατρού ανάμεσα από μια ομάδα έμπειρων επιστημόνων και εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών Χειρουργών.

Με τη συνεχή ενημέρωση των εξελίξεων της Ορθοπαιδικής παγκοσμίως, τις εφαρμογές της μοντέρνας τεχνολογίας και των πλέον σύγχρονων ιατρικών μεθόδων γίνεται διάγνωση και αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των οξέων (τραυματικών και μη) και χρόνιων ορθοπαιδικών παθήσεων ενηλίκων και παιδιών. Για τη συνολική θεραπεία των ασθενών το Ορθοπαιδικό Τμήμα υποστηρίζεται από όλες τις ιατρικές ειδικότητες και πρότυπη, πλήρως εξοπλισμένη μονάδα Φυσικοθεραπείας.

Ειδικότερα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αντιμετωπίζονται άμεσα καθ’όλο το 24ωρο από έμπειρους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς όλες οι οξείες ανοιχτές και κλειστές κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος από τροχαία ατυχήματα, πτώσεις, εργατικά ατυχήματα, όπως τραύματα μαλακών μορίων, θλάσεις, διαστρέμματα ή εξαρθρήματα όλων των αρθρώσεων, κατάγματα ανοιχτά ή κλειστά.

Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right

Δεν βρέθηκαν ενεργά προγράμματα που να συμφωνούν με τα κριτήρια αναζήτησης!