Precision Autoimmune Health Clinics

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Στις κλινικές μας εφαρμόζουμε την Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων.

Η Precision Medicine (Ιατρική Ακριβείας) είναι η σύγχρονη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα του τρόπου ζωής, τη διατροφή, τα γονίδια, τη μικροβιακή σύνθεση και το περιβάλλον των ανθρώπων. 

Τα εργαλεία της Ιατρικής Ακριβείας ενσωματώνουν δεδομένα, από τις μεταβολομικές αναλύσεις (μέτρηση χημικών αντιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό), το μικροβίωμα, τα γονίδια, τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και την παθολογία του ατόμου, για την στοχευμένη διαχείριση της υγείας του. Παρέχει ακριβή δεδομένα για την αντιμετώπιση και πρόληψη αυτοάνοσων ασθενειών όπως ο ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η νόσος Hashimoto, η νόσος του Crohn κι άλλες αυτοάνοσες ασθένειες. 


Κάθε ασθενής διαφοροποιείται ως προς τα παραπάνω, την προσωπικότητα και την κληρονομικότητα και αποτελεί ένα μοναδικό βιολογικό σύστημα. Στις κλινικές μας στην Αθήνα, στο Μιλάνο και στη Ζυρίχη αντιμετωπίζουμε κυρίως περιστατικά από τις εξής κατηγορίες:

Αυτοάνοσα Νοσήματα όπως η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Chron, η σκλήρυνση κατά πλάκας, νοσήματα του θυρεοειδούς, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκληροδερμία, ο ερυθηματώδης λύκος, ή η ψωρίαση.

Χρόνια Προβλήματα Υγείας: όπως ο διαβήτης, η χοληστερίνη, η υπέρταση, ο καρκίνος, οι γαστρεντερικές διαταραχές, το ευερέθιστο έντερο, η χρόνια γαστρίτιδα, τα καρδιολογικά νοσήματα, η οστεοαρθρίτιδα. 

Πρόληψη με στόχο την βελτίωση της υγείας, την προστασία του οργανισμού από την πρόωρη γήρανση την διατήρηση φυσιολογικού βάρους, και την ανάκτηση της ενέργειας και ζωτικότητας του οργανισμού. 

Τοποθεσία


Το ιατρικό κέντρο Precision Autoimmune Health Clinics βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στην πλατεία Κολωνακίου. Κοντά στο κέντρο με εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς Μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός. 

Εγκαταστάσεις


Στεγάζεται σε έκταση 500 τ.μ, με εξειδικευμένους ιατρούς και διατροφολόγους, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τον ασθενή.


Υπηρεσίες


Θεραπεύοντας την αιτία

Μια προσέγγιση της Precision Medicine με τη χρήση προηγμένων αναλύσεων σε μοριακό και γενετικό επίπεδο (DNA) για την ανίχνευση  και αποκατάσταση των αιτιών των των αυτοάνοσων  παθήσεων.

Μεταβολομική Ανάλυση ®

Μια προηγμένη ανάλυση που ανιχνεύει κυτταρικές ελλείψεις μικρο και μακροθρεπτικών στοιχείων, μεταβολικές ανισορροπίες, περιβαλλοντικές τοξίνες καθώς και άλλους παράγοντες της .

Ο εντοπισμός των παραπάνω αιτιών και η αναπλήρωση τους με ακρίβεια μέσω κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, ειδικής διατροφής και διατροφικών συμπληρωμάτων αποκαθιστά σημαντικά την φυσιολογική βιοχημική κατάσταση του οργανισμού και την υγεία του ασθενούς.

Ανάλυση τελομερών

Ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τη μέτρηση του πραγματικού ρυθμού γήρανσης του σώματος και την προδιάθεση για νόσο.

Τα τελομερή είναι μέρος του ανθρώπινου DNA. Βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων και λειτουργούν ως ασπίδες για την προστασία τους. Το όνομά τους προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις - τέλος και μέρος.

Ο ρυθμός φθοράς των τελομερών επιβραδύνει ή επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης και είναι σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση νοσημάτων.

 Η μείωση του μήκους του τελομερούς δεν είναι ένα σύμπτωμα γήρανσης αλλά η αιτία του.

Το μήκος των τελομερών μειώνεται σταδιακά εξαιτίας της συσσώρευσης έλλειψεων σε μικροθρεπτικά συστατικά, του καπνίσματος, της έλλειψης ύπνου, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, την παχυσαρκία, την  έλλειψη άσκησης, το άγχος, την ανεπαρκή κατανάλωση νερού και την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες.

Το μήκος των τελομερών σχετίζεται άμεσα με τη βιολογική ηλικία του οργανισμού. Η βιολογική ηλικία διαφέρει από τη χρονολογική ηλικία.

Η βιολογική ηλικία, η γήρανση και η προδιάθεση για νόσο σχετίζονται άμεσα με το μήκος των τελομερών και ειδικότερα με το μήκος των μικρών τελομερών.

Τα ανθρώπινα κύτταρα έχουν εγγενείς μηχανισμούς που επιδιορθώνουν και μπορούν να επιμηκύνουν τα τελομερή αν υποβοηθηθούν  κατάλληλα. Η ανάλυση Telomeres είναι μια μέτρηση ακριβείας, μοναδική στο είδος της, καθώς εκτελείται σε 184 τελομερή, σε συνολικά 1.840 μετρήσεις ανά εξέταση και όχι μόνο στον μέσο όρο των τελομερών.

Πραγματοποιείται σε αποκλειστικότητα στα ιατρικά κέντρα Autoimmune Precisiοn Clinics σε συνεργασία με ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Οι επαναλαμβανόμενες μετρήσεις κάθε 12 μήνες αντανακλούν τον ρυθμό μεταβολής των μικρών τελομερών και την επιλογή της πιο αποτελεσματικής θεραπείας πρόληψης  της γήρανσης.

Γίνονται δεκτοί ασθενείς με:

Ψωρίαση

Lupus erythematosus

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Οστεοαρθρίτιδα

Ψωριατικη αρθρίτιδα

Χασιμότο

Υποθυρεοειδισμός

Υπερ-θυρεοειδισμός

Ελκώδης κολίτιδα

Η νόσος του Chron

Σύνδρομο διαπερατού εντέρου

Καρκίνος

Διαβήτης

Παχυσαρκία

Μεταβολικό σύνδρομο

Αυτισμό

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Οστεοπόρωση, οστεοπενία

Μειωμένη λίμπιντο

Πρόληψη, αντιγήρανση


Μεταβολικό σύνδρομο

Το μεταβολικό σύνδρομο,  είναι μια συσσώρευση τουλάχιστον τριών από τις πέντε ακόλουθες παθήσεις: κοιλιακή παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, υψηλά τριγλυκερίδια στον ορό και χαμηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL).
MD
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Τμήμα Μεταβολικής Ανάλυσης



Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει

Διαδικασία 
Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού:
·Συλλέγεται δείγμα  αίματος και ούρων του ασθενούς για την εξέταση Metabolomic Analysis®
· Ο γιατρός καταγράφει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενούς
· Ο διατροφολόγος καταγράφει τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής του ασθενούς.

Το δεύτερο ραντεβού προγραμματίζεται μέσω Skype ή με φυσική παρουσία του ασθενούς στο ιατρείο μετά από 10 ημέρες και ο ασθενής λαμβάνει:
· Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την γνωμάτευση του ιατρού
· Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για την αναπλήρωση των ελλείψεων που εντοπίστηκαν 
· Αγωγή που περιλαμβάνει τη χορήγηση εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, ενζύμων, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων 
· Φαρμακολογική αγωγή που μπορεί επίσης να προσαρμοστεί.