Δρ. Ιωάννης Λύρας - Πλαστική Χειρουργική

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  είναι  διευθυντής της κλινικής της πλαστικής χειρουργικής σε σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο  στην Αθήνα. Παρέχοντας στους ασθενείς του, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα όπως πλήρη ενημέρωση του/της  ενδιαφερόμενης από τον ίδιο και την ομάδα του πριν την επέμβαση,  ασφάλειας αφού όλα πραγματοποιούνται με άψογο συντονισμό,    ευχάριστη παραμονή σε μοντέρνα κλινική για όσες ώρες χρειαστεί, πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο πριν την επέμβαση ώστε  να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια, αλλά και άψογη  μετεγχειρητική παρακολούθηση για όσο χρονικό διάστημα  κρίνεται απαραίτητο.

Το ιδιαίτερα καλό κλίμα της Ελλάδας όλο τον χρόνο, ευνοεί και έτσι μπορεί να συνδυάσει άριστα τις διακοπές με τον αισθητικό καλλωπισμό. Οι ιατρικές υπηρεσίες είναι αρκετά υψηλές σε ποιότητα και έτσι η  ενδιαφερόμενη μπορεί να  γευτεί όλες  τις ομορφιές  και την  ζεστασιά της χώρας, ενώ παράλληλα να αδράξει την ευκαιρία να προβεί σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση επιθυμεί με άριστα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όλη η διαδικασία για την ενδιαφερόμενη/ο από την αρχή έως και το τέλος  είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και υπέροχη διαδικασία, την οποία θα θυμάται πάντα ευχάριστα αφού όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται  με ασφάλεια, ανώδυνα και με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  με την πολυετή εμπειρία  του στο χώρο μαζί με την ιατρική ομάδα του φροντίζει καθημερινά για αυτό.

Το μήνυμα του Γιατρού 

Η ειλικρινής προσέγγιση είναι αυτή που πάντα κερδίζει. Οι άνθρωποι που έρχονται  σε εμένα  περιμένουν μια ευθεία αντιμετώπιση, μια ανοιχτή συζήτηση, αλλά και την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα το οποίο τους ενδιαφέρει. Και αυτό λαμβάνουν από εμένα αλλά και από την ομάδα μου. Είναι σίγουρο ότι μία μικρή επέμβαση από την ασφαλή  πλαστική χειρουργική θα τους κάνει να αισθανθούν ευτυχισμένοι. Και έτσι γίνεται. Μπαίνουν στην  κλινική μου  κατηφείς και προβληματισμένοι και βγαίνουν ευθυτενείς, πιο περήφανοι και γεμάτοι αισιοδοξία για τη ζωή. Πράγματι, είναι πάρα  πολλά τα περιστατικά της επιστημονικής μου διαδρομής όπου οι άνθρωποι που με εμπιστεύθηκαν, βρήκαν αυτό που αναζητούσαν, κατά δική τους ομολογία.  Αυτό που στον καθένα μπορεί να προκαλεί δυσφορία, ενδέχεται να είναι μικρό ή μεγάλο, εκ γενετής ή επίκτητο, απλό ή πολύπλοκο εμένα αυτό με κάνει πιο δυνατό και μου δίνει την επιθυμία να συνεχίζω με το ίδιο κέφι αλλά και με την τόσων ετών εμπειρία μου να χαρίζω χαμόγελα και να πραγματοποιώ επιθυμίες.

Από τεχνικής απόψεως, συνειδητοποίησα νωρίς στη σταδιοδρομία μου ότι η πλαστική Χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η γλυπτική του 21ου αιώνα. Είναι η μορφή επιστήμης που αντικατοπτρίζεται στον κάθε έναν από εμάς με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες μας. Ο πλαστικός χειρουργός λειτουργεί ως επιστήμων «καλών  τεχνών» με βάση το «μέτρο» και τον «χρυσό κανόνα», διότι χαρίζει ομορφιά, λειτουργικότητα εκεί που λείπει, αποκατάσταση όπου αυτό είναι απαραίτητο, αρμονία όταν έχει διαταραχθεί και ευτυχία σε αυτούς που την επιζητούν. 

Άλλωστε η  Πλαστική Χειρουργική είναι η ευγενής ειδικότητα της Ιατρικής, η οποία διέπεται εκτός από κανόνες επιστημονικούς και από κανόνες καλλιτεχνικούς, έχει ανάγκη από καλλιτεχνικά πρότυπα. Έτσι ενέργησα και εγώ ακολούθησα  όλες τις παραπάνω βασικές αρχές και το κυριότερο το έκανα με συνέπεια, αφοσίωση και εντατική εργασία πολλές φορές και εις βάρος της ποιότητας της προσωπικής μου ζωής. Αλλά άξιζε τον κόπο.Δεν το μετανιώνω ποτέ. Και προϊόντος του χρόνου, οι γυναίκες και οι άνδρες  που σε κάποια στιγμή μου εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους μου το ανταπέδωσαν μιλώντας με  τα καλύτερα  λόγια για την ταπεινή συμβολή μου στην μετέπειτα ευτυχία τους. Τους ευχαριστώ θερμά.

Η πλαστική χειρουργική σήμερα είναι μια υπόθεση της καθημερινής μας ζωής ενώ ειδικά  η πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα (Αθήνα) είναι από τις πιο καταξιωμένες στον Κόσμο και  με βεβαιότητα η πιο καταξιωμένη του Ευρωπαϊκού νότου.


 Τοποθεσία


ΥπηρεσίεςΑναίμακτες Θεραπείες

Μεσοθεραπεία       

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι     

Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ     

Ενέσιμη Ενυδάτωση     
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους     

Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF     

Soft Holing και Tunneling     

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας     

Αναίμακτη λιποαναρόφηση     

Διαμάντια - SilkPeel NEW     

Ραγάδες     

Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση     

Συνδυασμοί Αντιγήρανσης     

Μακροζωία & Αντιγήρανση     

Bιταμίνες 

Λέιζερ Αποτρίχωσης  

Καλλυντικά ελιξήρια     

Πλαστική προσώπου και κεφαλής:
Πλαστική μύτης
Πλαστική λαιμού
Πλαστική στήθους
Πλαστική σώματος
 Λεπτή μικροεπεμβατική


 Οι νέες τεχνικές
 Επανορθωτική ατυχημάτων

 Συνδυασμοί Επεμβάσεων 
        

 


Κοιλιοπλαστική

Η έντονη επιθυμία για μία αρμονική σιλουέτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε εποχή και πολιτισμό.  Για να επιτευχθεί το ιδανικό σχήμα σώματος που όλοι επιθυμούμε, πολλές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά, παραπάνω από μία μεθόδους πλαστικής χειρουργικής, όπως π.χ. κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση στη μέση. Συνδυασμός που  εφαρμόζεται συχνά σε άνδρες και γυναίκες που επιζητούν αρμονία σωματικών αναλογιών.  

Πλαστικός Χειρουργός
Δρ. Ιωάννης Λύρας

Πλαστική ΧειρουργικήΤο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει

Υπάρχουν δύο είδη κοιλιοπλαστικής η ολική και η μερική.  H επέμβαση της ολικής κοιλιοπλαστικής αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση μιας μεγάλης, χαλαρωμένης κοιλιάς. Προϋπόθεση για την επέμβαση αυτή είναι να αποδεχθεί ο ενδιαφερόμενος την τομή η οποία εκτείνετια σε μήκος 15-20 εκατοστά περίπου, άνωθεν του εφηβαίου, ουλή η οποία θα υποστεί όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης, καθιστώντας την με τον χρόνο, εξαιρετικά διακριτική.  Η ουλή αυτή μπορεί να κρυφτεί από το μαγιό.   Στον ομφαλό υπάρχει ακόμα μία κυκλική η οποία εξυπηρετεί την τοποθέτησή του στην νέα θέση, επί του κοιλιακού κρημνού.

Η μερική κοιλιοπλαστική είναι μια μεσαία χειρουργική επέμβαση η οποία ανήκει στις κατηγορίες των τεχνικών στις οποίες διατηρείται κάποια ποσότητα δέρματος και λίπους, αλλά και μέρος της υπερομφαλικής χαλάρωσης του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή στην περίπτωση αυτή είναι μικρότερη από εκείνη της κλασικής κοιλιοπλαστικής, ευρίσκεται στην θέση όπου γίνεται η καισαρική τομή και η έκτασή της φτάνει τα 10-15 εκατοστά. Η επέμβαση αυτή έχει περιορισμένες ενδείξεις και συνήθως γίνεται αποδεκτή από εκείνους που είχαν πράγματι πολύ μικρό αισθητικό θέμα. Η επιλογή της γίνεται συνήθως με αισθητικά μόνο κριτήρια. Δεν υπάρχει τομή επί του ομφαλού.

Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει πάντα να προσαρμόζει την τεχνική λαμβάνοντας υπόψη τα «ειδικά» θέματα του κάθε ενδιαφερόμενου, παράγοντες που ίσως έχουν συμβάλλει στο να διαταραχθεί το σχήμα του σώματος όπως αυξομείωση βάρους, εγκυμοσύνες, εμμηνόπαυση κ.λπ.  Για τις γυναίκες π.χ. η εγκυμοσύνη ή το υπερβολικό βάρος δημιουργούν την ανάγκη για μία κοιλιοπλαστική ακριβώς για το λόγο ότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδο και αν ακολουθήσουν δεν θα μπορέσουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που μόνο η πλαστική χειρουργική επέμβαση κοιλιοπλαστιής, προσφέρει.  Αυτό ισχύει και αν κάποιος επιθυμεί να κάνει μόνο λιποαναρρόφηση σε πρώτη φάση και κοιλιοπλαστική σε επόμενη , το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο. Για τους άνδρες επίσης, η συσσώρευση λίπους στα πλαϊνά σημεία τους σώματός τους και η προτεταμένη κοιλιά λόγω αύξησης βάρους, δημιουργεί συναισθήματα ανασφάλειας.  Με αυτή τη τεχνική μπορούν να έχουν θαυμάσιο περίγραμμα σώματος καθώς οι κοιλιακοί τους μύες  θα συσφιχθούν και θα εξαφανιστεί η χαλαρότητα και η περίσσεια του δέρματος.  Έτσι, καταφέρνουμε να θεραπεύσουμε τη χαλάρωση του τοιχώματος των μυών της κοιλιάς, της μέσης, και αφαιρούμε την περίσσεια λίπους και χαλαρωμένου δέρματος.  Εκτός αυτού, η λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά σημεία του σώματος (σωσίβιο) είναι πολύ απλή, μας δίνει όμως μαζί με την κοιλιοπλαστική, συνδυαστικά, τέλειο αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση (λιπογλυπτική – λιπόλυση) είναι η μόνη λύση όταν το θέμα της συσσώρευσης λίπους γύρω από τη μέση δεν λύνεται με προσεγμένη διατροφή ή γυμναστική. Έτσι η χρήση της, μας βοηθάει να βελτιώσουμε πολύ το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής.

Ιδανικοί υποψήφιοι για τον συνδυασμό κοιλιοπλαστικής – λιποαναρρόφηση μέσης  είναι άτομα,  ανεξαρτήτου ηλικίας, που παρουσιάζουν «σωσίβιο» γύρω από τη μέση και ταυτόχρονα χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς.

Προηγείται σε κάθε περίπτωση εκτεταμένη συζήτηση για τις επιθυμίες της ενδιαφερομένης και τους περιορισμούς ανάλογα με την σωματική διάπλαση (σωματότυπο) ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απολύτως αρμονικό. 

Ακολουθεί λεπτομερές ιστορικό, κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, αιμοτολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία θώρακος, ΗΚΓ κ.τ.λ.) ώστε να διασφαλιστεί η καλή υγεία των ενδιαφερομένων.  Οι ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερομένου/-ης είναι ξεχωριστές και το κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα με στόχο ένα άριστο και ασφαλές αποτέλεσμα. 

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία και το χειρουργημένο άτομο παραμένει συνήθως στην κλινική μία νύχτα για παρακολούθηση. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ομαλή και ανώδυνη. Ο πλαστικός χειρουργός όμως με βάση την εμπειρία του καθιστά αυτήν την επέμβαση ακίνδυνη και με πολύ ομαλή έκβαση κάνοντας τον ενδιαφερόμενο ευτυχισμένο με την νέα του εικόνα, πιο αισιόδοξο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Συχρόνως με την κοιλιοπλαστική, μπορούμε να αποκαταστήσουμε και βλάβες όπως…

ΚΗΛΕΣ

Με τον όρο κήλη περιγράφουμε την προβολή ενός ´εσωτερικού´ σπλάχνου δια μέσου μιας οπής (κηλικού στομίου) του μυϊκού κοιλιακού τοιχώματος. Το κηλικό στόμιο, μπορεί να υπάρχει σαν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο, το οποίο αν ´ανοίξει´ περισσότερο δημιουργείται η κήλη. Παράδειγμα αυτής της περίπτωσης είναι ο βουβωνικός πόρος και η βουβωνοκήλη. Η’ μπορεί το κηλικό στόμιο να δημιουργείται σε διάφορα σημεία του κοιλιακού τοιχώματος, λόγω διάφορων αιτίων.

Ανάλογα με την τοποθεσία της κήλης στο κοιλιακό τοίχωμα έχουμε και την ταξινόμηση των κηλών κατά θέση

ΟΜΦΑΛΟΚΗΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΟΚΗΛΕΣ

Στην περίπτωση της ομφαλοκήλης το χάσμα (κηλικό στόμιο) υπάρχει κάτω από τον ομφαλό. Στις περισσότερες περιπτώσεις ομφαλοκήλης το χάσμα υπάρχει εκ γενετής (από αυτό το σημείο περνά ο ομφάλιος λώρος) και αργότερα μεγαλώνει. Στην περίπτωση της κοιλιοκήλης, το κηλικό στόμιο είναι στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, χωρίς να είναι απαραίτητα στην περιοχή του ομφαλού. Η κήλες αυτές μπορεί να κάνουν περίσφιξη, και καλό είναι να χειρουργούνται πριν προκαλέσουν πρόβλημα. Η χρήση η όχι πλέγματος εξαρτάται από το μέγεθος της κήλης, αλλά τις περισσότερες φορές και για κήλες μεγέθους μεγαλύτερου των 2- 3εκ. προτιμούμε την χρήση πλέγματος. Οι κήλες αυτές, επιδιορθώνονται, είτε με την λαπαροσκοπική τεχνική, είτε με την κλασσική ανοικτή, με πλαστική αποκατάσταση. Η επιλογή της τεχνικής εξαρτάται μεταξύ άλλων από το μέγεθος της κήλης, τον σωματότυπο του ασθενή, και από την συνεκτίμηση άλλων παθολογικών παραγόντων του ασθενούς.