Δραστηριότητες

Αναζωογόνηση, Ευεξία και Πνευματική Ανάταση

Με περίπου 800 τοποθεσίες φυσικών θεραπευτικών πόρων, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με το νερό, η Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παράδεισος θεραπευτικών ιαματικών πηγών. Έχουν αναγνωριστεί οι 34 επισήμως μέχρι στιγμής , ενώ εκκρεμεί η αναγνώριση άλλων 60. Τα τελευταία χρόνια, καθώς η ολιστική ιατρική έχει γίνει και πάλι θέμα συζήτησης για την επιστημονική κοινότητα, έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αυτών των πηγών με τη δημιουργία εγκαταστάσεων υδροθεραπείας υψηλών προδιαγραφών και ξενοδοχείων που επικεντρώνονται στην υδροθεραπεία όχι μόνο ως θεραπεία, αλλά και για συγκεκριμένες παθήσεις, ασθένειες και τραυματισμούς και για την προώθηση της γενικής ευημερίας. Οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν τις ωφέλιμες ιδιότητες του νερού. Κατά την εποχή του Ομήρου, οι Έλληνες χρησιμοποίησαν νερό για την προσωπική τους υγιεινή. Καλωσόρισαν τους επισκέπτες προσφέροντάς τους το νερό ως χειρονομία φιλοξενίας και καλώντας τους να καθαρίσουν το σπίτι τους. Ήταν ο Ιπποκράτης που καθιέρωσε την επιστημονική βάση του στοιχείου του νερού. Ήταν ο πρώτος που μελέτησε τις πηγές του νερού και το ταξινόμησε ως πόσιμο, αλατούχο ή θαλασσινό νερό, όπου το αλατούχο νερό ήταν στην πραγματικότητα το μεταλλικό νερό της πηγής.

Ελληνικός Πολιτισμός και Ιστορία

Το διάσημο ιερό των Δελφών βρίσκεται στη Φωκίδα, σε ένα από τα ωραιότερα και πιο εντυπωσιακά ελληνικά τοπία. Τα αρχαία του ερείπια απλώνονται στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Τόση είναι η μεγαλοπρέπεια του περιβάλλοντος που ο επισκέπτης ξεπερνάει με δέος και έκσταση. Σε αυτό το μέρος με το εξαιρετικό του έδαφος, ιδρύθηκε το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας και απολάμβανε πρωτοφανή πρωτιά το ιερό των Δελφών. Η φήμη του, η οποία εξαπλώθηκε σε όλο τον Μεσογειακό κόσμο, οφειλόταν στην παρουσία του μαντείου μέσα στο ιερό, στο διάσημο μαντείο των Δελφών όπου δόθηκε η δόξα του θεού μέσω του στόματος της Πυθίας , της Υψηλής Ιεράς Μονής του Ναού του Απόλλωνα. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει διάφορα ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά μνημεία. Αφιερώστε λίγο χρόνο για θεραπεία στο Ιερό της Επιδαύρου, το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο του κόσμου και πάρτε μία γεύση για τις αρχαίες θεραπευτικές λατρείες της ελληνικής και ρωμαϊκής εποχής. Το ιερό είναι γνωστό για τα κυριότερα μνημεία του : το Ναό του Ασκληπιού, τον Θόλο και το Θέατρο τα οποία θεωρούνται από τα πιο αγνά αριστουργήματα της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Ακρο-Κόρινθος και Αρχαία Κόρινθος Η Ακρο-Κόρινθος, η ακρόπολη της αρχαίας Κορίνθου, είναι ένας μονολιθικός βράχος που επιβλέπει την αρχαία πόλη της Κορίνθου και μία από τις πιο εντυπωσιακές ακροπόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Ακρο-Κόρινθος ήταν συνεχώς κατεχόμενη από τους αρχαϊκούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα. Πρώτα ήταν μία ελληνική ακρόπολη και στη συνέχεια έγινε μία ρωμαϊκή ακρόπολη. Αργότερα έγινε βυζαντινό φρούριο. Καταλήφθηκε από τους Φράγκους το 1210 και στη συνέχεια από τους ηγέτες της Νάπολης, τους Ιππότες της Ρόδου, τους Τούρκους, τους Βενετούς , τους Τούρκους ξανά και πάλι πίσω στους Έλληνες. Η Κόρινθος ήταν κάποτε ένα σημαντικό κέντρο πόλης και εμπορικό κέντρο σε μία εντυπωσιακή ιστορία που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. Η περιοχή καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από πολλαπλούς σεισμούς και πυρκαγιές όπου μέσα στα χρόνια οδήγησαν τη σύγχρονη πόλη της Κορίνθου να ξαναχτιστεί ξανά σε μία νέα θέση. Ωστόσο πολλά από το μεγάλο παρελθόν της Κορίνθου παραμένουν μεγάλης αξίας.

Πολιτισμός και Αγροτουρισμός

Η Ελλάδα θεωρείται ευρέως ότι είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Οι σύγχρονες δημοκρατίες οφείλουν το χρέος τους στις ελληνικές πεποιθήσεις , στην κυβέρνηση από τους ανθρώπους, τη δίκη από την κριτική επιτροπή και την ισότητα βάσει του νόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες πρωτοστάτησαν σε πολλά πεδία που στηρίζονται στη συστηματική σκέψη όπως η βιολογία, η γεωμετρία, η ιστορία, η φιλοσοφία και η φυσική. Εισήγαγαν τόσο σημαντικές λογοτεχνικές μορφές όπως η επική και λυρική ποίηση, η ιστορία, η τραγωδία και η κωμωδία. Κατά την επιδίωξη της τάξης και της αναλογίας, οι Έλληνες δημιούργησαν ένα ιδεώδες ομορφιάς που επηρέασε έντονα τη δυτική τέχνη. Όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα, ανακαλύψτε αρχικά το σπίτι του Αρχαίου Πολιτισμού: την Ακρόπολη των Αθηνών και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους και μετά πηγαίνετε στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Συνεχίστε για την αρχαία Ολυμπία, την έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, τους Δελφούς, τη θέση του περίφημου μαντείου και τη σκέψη από τους αρχαίους να είναι ο ομφαλός του κόσμου ή το αρχαίο θέατρο στην Επίδαυρο με την τέλεια ακουστική του.Αγροτουρισμός στην Ελλάδα Οικολογία, κτηνοτροφία, τοπική γαστρονομία και τα έθιμα που είναι ιδιόμορφα σ’ένα συγκεκριμένο τόπο, φρέσκο αέρα, ηρεμία και ζεστή φιλοξενία: αυτά είναι μερικά από τα οφέλη του αγροτουρισμού, η άριστη έκδοση του ταξιδιού που σας φέρνει πιο κοντά στη Μητέρα γη και τα παιδιά της. Η συμμετοχή στην αγροτική ζωή ξεπερνά μια απλή ταξιδιωτική εμπειρία για να γίνει μία επιστροφή στην παράδοση. Η μορφολογική ποικιλομορφία της Ελλάδας και των ατελείωτων φυσικών πόρων της, σε συνδυασμό με τη μοναδική κουλτούρα και παράδοση, αποτελούν ένα σπάνιο μείγμα εικόνων και εμπειριών όπου οι λάτρεις του αυθεντικού θα απολαύσουν τις ευλογίες της φύσης.

Εξερευνώντας την πόλη της Αθήνας

Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού είναι μία πόλη με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ευρώπη. Ονομάστηκε Αθηνά από την θεά της σοφίας και της γνώσης. Τον 5ο αιώνα π.Χ , η Αθήνα εισήλθε στη χρυσή εποχή μετά το τέλος των νικηφόρων μαχών κατά των Περσών (500-449 π. Χ). Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Περικλή, του ισχυρού ηγέτη της, η Αθήνα έφτασε στο αποκορύφωμα των πολιτιστικών και αυτοκρατορικών επιδόσεων. Η Αθήνα είναι μία διαφορετική πόλη. Οι επισκέπτες λατρεύουν το περπάτημα στους δρόμους του διάσημου ιστορικού τριγώνου της Πλάκας, του Θησείου και του Ψυρρή καθώς και των παλιών γειτονιών με τα καλά διατηρημένα παλιά αρχοντικά. Η πόλη είναι γεμάτη από μικρά καταστήματα , ωραία εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες. Επιπλέον, η Πλατεία Συντάγματος όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο και τα περισσότερα υπουργεία, το επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι όλο το χρόνο. Μερικοί από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους είναι : η Ακρόπολη, το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, η Ολυμπιακή Ρωμαϊκή Αγορά, το Παναθηναϊκό Στάδιο και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ανακαλύψτε τα ελληνικά νησιά

Τα νησιά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της μορφολογίας της Ελλάδας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας. Η ελληνική κυριαρχία περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες διασκορπισμένα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος , από τα οποία μόνο 227 νησιά κατοικούνται. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Το ελληνικό αρχιπέλαγος καταλαμβάνει 7.500 km από την ακτογραμμή συνολικής έκτασης 16.000 χιλιομέτρων, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα διαφοροποιημένο τοπίο: παραλίες που εκτείνονται σε πολλά χιλιόμετρα, προστατευμένους κόλπους και κολπίσκους, αμμουδιές με αμμόλοφους, παραλίες με βότσαλα, παράκτιες σπηλιές με απότομα βράχια και σκούρο χρώμα, το κλασικό χρώμα της άμμου για το ηφαιστειογενές έδαφος και τους παράκτιους υγροτόπους. Οι προτάσεις μας για τις διακοπές σας: Η Μύκονος και η Σαντορίνη βρίσκονται στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και είναι απίστευτα όμορφα νησιά. Η Μύκονος έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Είναι διάσημη για τις παραλίες της , τη νυχτερινή της ζωή καθώς και τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια. Η Σαντορίνη ωστόσο είναι γνωστή για την θέα της, το τοπίο της, τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, τα οινοποιεία και τη ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τα δύο μέρη μαζί σε ένα ταξίδι . Εάν επισκεφτείτε και τα δύο νησιά, πετάξτε σε ένα, φέρετε το πλοίο στο άλλο και πετάξτε έξω από το 2ο νησί , ώστε να μην χρειαστεί να ακολουθήσετε τα βήματά σας στο πρώτο νησί ώστε να προλάβετε την πτήση σας για την επιστροφή. Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, είναι από τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας. Τα Μεσαιωνικά αξιοθέατα , η εκπληκτική θέα και οι καθαρές παραλίες καθιστούν τη Ρόδο παγκοσμίως γνωστή. Τα σημαντικότερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ο δρόμος των Ιπποτών, το παλιό λιμάνι του Μανδρακίου και η πλατεία του Ιπποκράτη. Η Κεφαλονιά, ένα νησί στο Ιόνιο Πέλαγος , είναι ένας γοητευτικός και δημοφιλής τουριστικός τόπος. Τα ορεινά χωριά, όλα περιτριγυρισμένα από πλούσια βλάστηση είναι απλά όμορφα. Βυζαντινά μοναστήρια, μαγευτικά τοπία και εκπληκτικές παραλίες συμπληρώνουν την εικόνα. Στην Κεφαλονιά αξίζει να επισκεφτείτε τη λίμνη της Μελισσάνης και το σπήλαιο της Δρογκαράτης με τους φανταστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.