Δρ. Ιωάννης Λύρας

Πλαστικός Χειρουργός

Δρ. Ιωάννης Λύρας, AEXPI, ACEIP, FICS, NYAS
Αισθητικός, Επανορθωτικός και Laser Πλαστικός Χειρουργός.

Επιστημονική δραστηριότητα
 
*Mέλος του Διεθνούς κολλεγίου χειρουργών, μέλος της Ελληνικής και  της Διεθνούς εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης ως Πλαστικός Χειρουργός
*Ειδικός Ορκωτός Πραγματογνώμων Πλαστικής Χειρουργικής στα Αστικά και Ποινικά Δικαστήρια της Ελλάδος.

Επιστημονική πιστοποίηση

*1992 έως και σήμερα Μέλος του Συνδέσμου Ex- Alumni της σχολής Ivo Pitanguy (AEXPI)
*2004 έως και σήμερα Μέλος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής Εταιρίας Ivo Pitanguy (ACEIP)
{προηγούμενες θέσεις στην ACEIP΅:*2004 Αντιπρόεδρος, -2005-2006 Πρόεδρος -2007-2011 Επιστημονικός Διευθυντής (Πλαστικός Χειρουργός) - 2011 εκπρόσωπος της εταιρείας στη Βραζιλία}
*2005-2016 Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής EAPS - ACEIP.
*2014 συντονιστής των επιστημονικών επιτροπών του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Κολεγίου Χειρουργών (ICS-International College of Surgeons)
*2016-2017 Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Διευθυντική δραστηριότητα

* 2000-2001, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της "Ευρωκλινικής Αθηνών"
 *2001-2016,  Διευθυντής της Α' Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του " Ιατρικού Κέντρου Αθηνών"
* Απο το 2017, Διευθυντής της Β' Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του "Ερρίκος Ντυνάν".

 Διεθνής Πολιτιστική-Διπλωματική-Ανθρωπιστική Δραστηριότητα

*2001-2006- Μέλος του ετήσιου ανθρωπιστικού διάπλου των μικρών νησιών με την "Ομάδα Αιγαίου"
*2004 Ιατρός της έδρας της ΔΟΕ στους Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας
*2003-2006  - Πρόεδρος του Ελληνοβραζιλιάνικου Πολιτιστικού Συλλόγου
*2006 έως και σήμερα Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλιας στον Πειραιά.
*2006 έως και σήμερα  Μέλος του Προξενικού σώματος στην Ελλάδα, (CCG)
*2008-2010, 2012-2014 και 2014-2016 (τρείς θητείες) εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. των Προξένων στην Ελλάδα (Consular Corps in Greece)  
*2011 -  Επίτιμος Αντιπρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Gusi Foundation (Μανίλα, Φιλιππίνες)
{προηγούμενες θέσεις στο ίδρυμα Gusi ΅2006-2009 - Μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής,
2009-2010 - Εκτελεστικός Aντιπρόεδρος}
*2016-2018-  Μέλος της επιτροπής Φιλανθωπικών θεμάτων και συνδιασκέψεων της FICAC ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων με έδρα το Βέλγιο)
*2017-2021- Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Greek Health Tourism Association.

Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του Δρ. Ιωάννη Λύρα   
2017. Απονομή του Διεθνούς Μεταλλίου του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας
    
Το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας μας απένειμε δια χειρός του Κυβερνήτη Gustavo Calero Garriça Pires το θεσπισμένο το 1966, "Medalha amigo da Marinha", ένα από επίσημα Μετάλλια του (με συνοδευτικό Δίπλωμα). Η απονομή πραγματοποιήθηκε επίσημα παρουσία του Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα Cesario Melantonio Neto, πολλών Διπλωματών, Προξένων, Αξιωματικών, επιστημόνων, θεσμικών Παραγόντων και πολιτών από την Ελλάδα, την Βραζιλία και πολλές ακόμη χώρες.

Το αιτιολογικό σκεπτικό της επιβράβευσης βασίστηκε στις συντονισμένες ενέργειες μικτής ομάδος που οδήγησαν αλυσιδωτά στη σωτηρία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ενός 23-χρονου δόκιμου Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό προ δύο ετών στην Ελλάδα. Η άμεση τριτοβάθμια ιατρική βοήθεια που του παρασχέθηκε στην Ελλάδα όπως επίσης και η όλη διαχείριση του περιστατικού εν μέσω Αυγούστου ήταν σωτήρια.
Ο Στρατιωτικός αναρρώνει σήμερα υγιέστερος στη Βραζιλία.

Όπως είπε ο Κυβερνήτης, "δια της συγκεκριμένης ενέργειας η Βραζιλία ευχαριστεί την Ελλάδα για την έμπρακτη φιλία της".

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή την Παρασκευή 25/8/2017 επί του Εκπαιδευτικού πολεμικού Πλοίου της Βραζιλίας "Brasil" αμέσως μόλις αυτό κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά για ολιγοήμερη εθιμοτυπική επίσκεψη.

2016. Αθλητικό Μετάλιο της Αθηναϊκής Λέσχης.

Ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης απονέμει το "Αθλητικό Μετάλιο" του Ιδρύματος για την επιτυχή συμμετοχή μας στον 33-ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (42.195 χιλιόμετρα), στον 6-0 Νεμεακό αρχαίο υπαίθριο αγώνα ημιαντοχής (7,5 χιλιόμετρα)  και για τα 2 μετάλλια που κατακτήθηκαν στους πανελλήνιους Αγώνες στίβου προς τιμήν του Α. Τρίτση (Δήμος Αθήνας-5 χιλιόμετρα) )  και του  Χ. Θανόπουλου (Δήμος Αιγίου-3 χιλιόμετρα).


Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/6/2016 στην ιστορική αίθουσα ξιφασκίας της Αθηναικής Λέσχης.





εικόνα widget
εικόνα widget






Περιοδικό Glow «Κρυολιπόλυση: Νέα «Λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι»






 

 Κάθε γυναίκα επιθυμεί αρμονικές αναλογίες, τέτοιες που να της επιτρέπουν να αισθάνεται ασφαλής με την εικόνα της.

 Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ μας αποκαλύπτει το νέο μυστικό που θα τη βοηθήσει να τις αποκτήσει και λέγεται κρυολιπόλυση!


Συχνά, οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν σ’ εξαντλητικές δίαιτες και άπειρες ώρες γυμναστικής ώστε ν’ αποκτήσουν την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά, καλοσχηματισμένους γλουτούς και μηρούς χωρίς περίσσεια λίπους, δηλαδή, τ’ αντιαισθητικά «ψωμάκια». Τα αποτελέσματα, όμως, είναι πάντα λιγότερα από τα επιθυμητά.

Τώρα όποιος επιθυμεί μια εναλλακτική μέθοδο, μπορεί να την έχει! 

Τη λύση μπορεί να δώσει η νέα μέθοδος της κρυολιπόλυσης, μέσω της οποίας η απόκτηση ενός καλλίγραμμου και αρμονικού σώματος γίνεται πραγματικότητα! 

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει τρόπος ν’ αποκτήσουμε όλα τα παραπάνω.

Η απάντηση είναι «ναι», καθώς με την επαναστατική μέθοδο της κρυολιπόλυσης είναι πλέον εφικτό. Η νέα αυτή πρόταση δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα ο χρόνος που διαθέτει κάποιος για την εφαρμογή της είναι ελάχιστος, αφού η κάθε συνεδρία διαρκεί συνήθως 1 ώρα περίπου, ενώ μετά το τέλος της, η επιστροφή στις συνήθεις δραστηριότητες είναι άμεση. Συνήθως, ορίζονται 2 - 3 συνεδρίες, ανάλογα με την περίπτωση. Η κάθε συνεδρία εφαρμόζεται περίπου κάθε 60 ημέρες.

Η τεχνική εφαρμογής της είναι ιδιαίτερα απλή και ανώδυνη. Τοποθετούνται δύο ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες μεταλλικές πλάκες από ειδικό κράμα ευγενών μετάλλων στα προεπιλεγμένα σημεία όπου ο θεράπων Πλαστικός Χειρουργός και η ενδιαφερόμενη επιθυμούν από κοινού να θεραπεύσουν. Οι κεφαλές ψύχουν το τοπικό λίπος σε θερμοκρασία -5 οC, προστατεύοντας ταυτόχρονα μ’ ένα ειδικό εξάρτημα το δέρμα. Η αίσθηση που δημιουργείται στην περιοχή είναι ένα ελαφρύ ψύχος.

Μ’ αυτόν τον τρόπο τα λιποκύτταρα αποδομούνται και στη συνέχεια, απορροφούνται ώστε στο τέλος ν’ αποβληθούν οριστικά μέσω της λέμφου.

Η εξαιρετική αυτή μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ αφήνει πλήρως ανέπαφους τους γειτονικούς ιστούς.

Οι συνεδρίες διενεργούνται σε κατάσταση ανάπαυσης σε ιατρικό επιστημονικό κέντρο εκτός κλινικής, ενώ τ’ αποτελέσματα που μας δίνουν έως τώρα είναι εντυπωσιακά, τα οποία αρχίζουν να γίνονται ορατά μέσα στο διάστημα των πρώτων 30 ημερών περίπου. Αυτό συμβαίνει διότι η τεχνική βασίζεται στη βιολογία του

τοπικού μεταβολισμού. Μία συνεδρία είναι εντυπωσιακή!

Αργότερα, ο ιατρός θα επανεκτιμήσει, εάν χρειάζεται άλλη συνεδρία, ώστε να ικανοποιήσει πλήρως την ενδιαφερόμενη «λιώνοντας» όλο το περιττό λίπος. Μετά από κάθε θεραπεία, είναι πιθανόν να δημιουργηθούν ερυθρότητα ή ήπιας μορφής εκχυμώσεις, οι οποίες, όμως, υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.

Η εφαρμογή της μεθόδου της κρυολιπόλυσης ενδείκνυται σε...

Γυναίκες και άνδρες που δεν είναι παθολογικά υπέρβαροι, που έχουν τοπικά συσσωρευμένο λίπος στις γνωστές περιοχές (κοιλιά, σωσίβιο, ψωμάκια, γλουτοί κ.λπ.) και που δεν επιθυμούν να κάνουν λιποαναρρόφηση με νυστέρι.

Point

Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Benefit

Η κρυολιπόλυση μπορεί εύκολα σε όποιες περιπτώσεις χρειάζεται να συμπληρώσει ή ακόμα και να συνδυαστεί με την μεσοθεραπεία κυταρρίτιδας, με λιποδυαλιτικά ένζυμα, ωστε να λειανθεί πλήρως η επιδερμίδα των γλουτών και των μηρών.

Η Πλαστική Χειρουργική του σήμερα, κάνει θαύματα!

Τώρα έχουμε τις λύσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα θέματα αισθητικής.

Όπως μας λέει ο Δρ Ιωάννης Λύρας, το βραζιλιάνικο σώμα μπορεί να γίνει εύκολα πραγματικότητα στην Ελλάδα απλά αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας». Μη χάνετε, λοιπόν, λεπτό. Τολμήστε και κάντε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας. Το αξίζετε!

Info

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας έχει εκπαιδευτεί δίπλα στον γνωστό βραζιλιάνο καθηγητή Ivo Pitanguy. Είναι διευθυντής κλινικής πλαστικής χειρουργικής σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και διενεργεί κλασικές και νέες επεμβάσεις προσώπου, μαστού, μύτης, γλουτών, κοιλιάς, ώτων. Επίσης, εναλλακτικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής για τη λείανση των ρυτίδων, των ραγάδων και των ευρειαγγειών, καθώς και για τη σύσφιξη της χαλάρωσης τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Επίσης, απ’ το 2005 είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής EAPS-ACEIP. Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην Αθήνα, την Κύπρο και την Κρήτη.


Περιοδικό Κ. Οι νέες ανώδυνες προσωπικές ολιστικές τεχνικές







Εφημερίδα "Καθημερινή" - Αθήνα
Περιοδικό  " Κ "
13-11-2016


ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΟΥΤΩΝ
Νέα ανώδυνη τεχνική – (2+2) για καλλίγραμμο σώμα από τον Δρ Ιωάννη Λύρα.



Πλούσιο ντεκολτέ και σταγονοειδές φυσικό στήθος μαζί με ανορθωμένους γλουτούς και λεπτά καλλίγραμμα πόδια χωρίς κυτταρίτιδα.

Η επιστήμη εξελίσσετε συνεχώς, καινούριες τεχνικές συμπληρώνουν παλαιότερες και τα αποτελέσματα βελτιώνονται πολύ. Αυτό που παραμένει ίδιο, είναι η φροντίδα και η επιθυμία του ανθρώπου για ένα όμορφο πρόσωπο κι ένα καλλίγραμμο σώμα, απαλλαγμένο από τα σημάδια της βιολογίας και του χρόνου. Πώς επιτυγχάνεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο, ανώδυνα και με ασφάλεια, αυτή η επιθυμία-ανάγκη;
Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας παρουσιάζει την τεχνική 2+2 ή αλλιώς τετραπλού σχεδιασμού ‘quadruplane’. Η τεχνική αυτή εξασφαλίζει ένα εκθαμβωτικό στήθος και ταυτόχρονα το πιο λεπτό, πιο καλλίγραμμο και πιο γραμμωμένο σώμα που μπορεί να αποκτήσει μια γυναίκα. 

Σύμφωνα με τον Δρ Λύρα το ζητούμενο επιτυγχάνεται επιστημονικά, τοποθετώντας τα πιο ασφαλή ιατρικά ενθέματα τελευταίας τεχνολογίας στο στήθος και ταυτόχρονα δικό μας λίπος, το οποίο αφαιρείται από περιοχές που μας ενοχλεί, προσδίδοντας έτσι νέες αρμονικές γραμμές στο σώμα. Η χρήση του δικού μας λίπους είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή αφού είναι υλικό από τον οργανισμό μας. Είναι ασφαλές και δίνει φυσικό αποτέλεσμα, είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα. Το αποτέλεσμα είναι η απόκτηση ενός όμορφου, φυσικού στήθους και ενός αρμονικού σώματος που φαίνεται πιο γυμνασμένο και πιο νεανικό.

Έπειτα από αυτή την συνδυαστική επέμβαση, η γυναίκα νιώθει ανανεωμένη, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τονισμένη θηλυκότητα.

Ο Δρ Λύρας στην κλινική του εφαρμόζει πλέον και την «τριπλή» και την «τετραπλή» τεχνική, 2+1 (στήθος & ντεκολτέ + «ψωμάκια») και 2+2 (στήθος & ντεκολτέ + ψωμάκια & ανόρθωση γλουτών) με εκπληκτικά αποτελέσματα ανάλογα με την σωστή ένδειξη και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας.

Με αυτές τις μεθόδους οι ενδιαφερόμενες ευνοούνται από την ταυτόχρονη αφαίρεση τοπικού πάχους από τις περιοχές του σώματος που τις ενοχλεί (όπως τα ψωμάκια, τα γόνατα, το προγούλι κλπ) και την επανατοποθέτησή του στην νέα του θέση, επιτυγχάνοντας άμεσα ένα υπέροχο φυσικό ντεκολτέ που δεν προδίδεται, αφού το νέο στήθος είναι σφριγηλό, με σταγονοειδές σχήμα και το μέγεθος που αρέσει στις περισσότερες γυναίκες. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, είναι εντελώς ανώδυνη και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Επίσης η ενδιαφερόμενη, τηρώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες, μπορεί σύντομα να ανταποκριθεί στην εργασία της και σε όλες τις κοινωνικές υποχρεώσεις.

Η επέμβαση διενεργείται σε οργανωμένη κλινική, παρουσία έμπειρου αναισθησιολόγου. Η τεχνική είναι ακίνδυνη και δεν εμποδίζει τις εξετάσεις του μαστού και το θηλασμό.

Όπως μας εξηγεί ο Δρ Ιωάννης Λύρας, το αποτέλεσμα από τη χρήση της «τριπλής» 2+1 ή της «τετραπλής» 2+2 μεθόδου είναι εκπληκτικό και απόλυτα φυσικό. Η συμπεριφορά του νέου στήθους είναι θεαματική, ακολουθώντας απολύτως τις κινήσεις του σώματος. Το νέο σώμα είναι αρμονικό και συνολικά πιο γραμμωμένο ενώ οι γλουτοί δείχνουν ανορθωμένοι και χωρίς κυτταρίτιδα.

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας μας φέρνει πάντα τα καλύτερα νέα για την ομορφιά χωρίς πόνο. Οι συγκεκριμένες μέθοδοι έχουν παρουσιαστεί σε πέντε διεθνή ιατρικά συνέδρια και έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές. Τον Νοέμβριο θα παρουσιάσει ξανά ως ομιλητής, την προσωπική του τεχνική «2+2 quadruplane» τελειοποιημένη, στο 4ο παγκόσμιο συνέδριο πλαστικής χειρουργικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26-11-2016 στο Monte Carlo. Περιμένουμε μετά τοτέλος του συνεδρίου όλα τα νεότερα.


Δρ Ιωάννης Λύρας
 Διευθυντής πλαστικός χειρουργός
Επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά, Ελλάδα
www.ioannislyras.gr





Εφημεριδα Ελεύθερος Τύπος, «Όσο πιο συμμετρικός τόσο πιο ελκυστικός»






Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Σαββάτο, 04 Οκτωβρίου 2008


'Οσο πιο συμμετρικός τόσο πιο ελκυστικός
Οι αποκλίσεις από την εκ γενετής συμμετρία μπορεί να σχετίζονται με κακή υγεία, χαμηλό ποσοστό επιβίωσης και λιγότερους απογόνους



Το γεγονός ότι οι ομορφότεροι είναι προικισμένοι με τα πιο συμμετρικά χαρακτηριστικά προσώπου και σώματος ενισχύεται από νέα μελέτη, που επιβεβαιώνει τη συμπίπτουσα άποψη αρχαίων Ελλήνων και σύγχρονων επιστημόνων. Ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου Μπρούνελ ανακοίνωνσαν πως όσο καλύτερες αναλογίες διαθέτει ένα σώμα τόσο πιο ελκυστικό είναι και, επιπροσθέτως αποτελεί ένδειξη υγείας.

Σε σειρά ανθρώπινων έργων, από τα γλυπτά του Πολύκλειτου, που πρόβαλαν πρότυπα ομορφιάς, και τα αριστουργήματα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μέχρι τα επιτεύγματα της πλαστικής χειρουργικής, επικρατεί ο κανόνας της συμμετρία που ορίζει ότι η ομορφιά συνίσταται στην ισορροπία. Το ίδιο κατέδειξαν αλλεπάλληλες έρευνες, μεταξύ των οπίων εκείνη της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού Ράντι Θόρνχιλ, αλλά και του Καρλ Γκράμερ (Πανεπιστήμιο Βιέννης).

Ο Βρετανός Δρ Ουίλιαμ Μπράουν και η ομάδα του, με τη βοήθεια τρισδιάστατου οπτικού σκάνερ, δημιούργησαν εικονικά σώματα 77 ενηλίκων των οποίων μέτρησαν το επίπεδο συμμετρίας. Στη συνέχεια ζήτησαν από 87 εθελοντές να κρίνουν τα μοντέλα του αντίθετου φύλου. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ως ελκυστικά τα περισσότερο συμμετρικά κορμιά. Κατά τον Δρα Μπράουν, οι αποκλίσεις από την εκ γενετής συμμετρία μπορεί να σχετίζονται και με κακή υγεία, χαμηλό ποσοστό επιβίωσης και λιγότερους απογόνους. Από την άλλη, μελέτες των Πανεπιστημίων Μπράντεϊς της Μασαχουσέτης και της Αυστραλίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομορφιά και η συμμετρικότητα του προσώπου απεικονίζουν την οξύτητα του πνεύματος. Οι απόψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων πλαστικών χειρουργών περί ομορφιάς βάσει συμμετρίας, αν και γενικά ταυτιζόμενες, αποκαλύπτουν πως ακόμη και μια γεωμετρική έννοια, που υπερτερεί της υποκειμενικότητας, επιδέχεται αποκλίσεις υποκειμενικού τύπου !

Χρησιμοποιώντας μαθηματικές εξισώσεις, οι πλαστικοί χειρουργοί στις ΗΠΑ ανέδειξαν ως πιο συμμετρικό, το πρόσωπο της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, που έχει κοντό μικρό και ντελικάτο πιγούνι, καθώς και μύτη, πολύ καλή αναλογία ζυγωματικών, μεγάλα, έντονα και σε σωστή απόσταση μάτια» παρατηρεί ο Δρ Σαν Μπέικερ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής, εξηγώντας ότι: «Αν και η ομορφιά είναι υποκειμενική, υπάρχουν κανόνες που μετρούν τη συμμετρία του προσώπου, που χωρίζεται σε ίσα τρίτα. Ο πρώτος κανόνας είναι πως το μήκος της μύτης πρέπει να καταλαμβάνει το ένα τρίτο του συνολικού κάθετου μήκους του προσώπου»
Ο αντίλογος έρχεται από τον Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικών Χειρουργών, Δρ Ιωάννη Λύρα, που μιλώντας στον ΕΤ, εξηγεί: « Η συμμετρία που επιτυγχάνεται με τη μέθοδο της πλαστικής, δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος της εκφραστικότητας ούτε της διαφορετικότητας της προσωπικότητας του ατόμου, κάτι που μπορεί να εγγυηθεί μία μικρή απόκλιση από τη συμμετρία. Αναλύοντας την εικόνα ενός προσώπου με βάση τη μάσκα του Μάρκουαρντ (γράφημα), εντοπίζουμε και διορθώνουμε τις αποκλίσεις από το ιδανικό, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όμως, πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν επιθυμούν την ιδανική εικόνα και προσωπικά συμφωνώ. Η 100% πιστή εφαρμογή του γραφήματος θα ήταν ο φασισμός της συμμετρίας !
Για εμάς τους Ευρωπαίους, ομορφότερο πρόσωπο, βάσει παγκόσμιων προτύπων, είναι της Αντζελίνα Τζολί, που παρουσιάζει ένα περίεργο μίγμα ασυμμετριών. Σ'έναν τόσο μικρό καμβά όπως το ανθρώπινο πρόσωπο, το δικό της μεταφέρει το DNA πολλών φυλών του πλανήτη. Το μέτωπό της έχει τις ίσιες γραμμές που προτιμούν οι Αγγλοσάξονες, τα χείλη και τις καμπύλες που αρέσουν στους Λατίνους και τους Έλληνες, ενώ οι ασιατικές γραμμές χαρακτηρίζουν τη μικρότερη μύτη και τα πιο σχιστά μάτια». Κατά τον Δρα Λύρα, ο ορισμός της αρμονίας και της ομορφιάς «είναι η ζεστασιά της ψυχής όταν αντικρίζεις ένα πρόσωπο που σε κάνει να νοιώθεις όμορφα». 'Όμως, ποιος είναι τελικά ο πιο αξιόπιστος κριτής της ομορφιάς και της συμμετρίας: «Ο Δρ Λύρας το παραδέχεται: «Ένα μωρό δύο ετών όταν αντικρύσει τη Μπάρμπι χαμογελάει , ενώ στη θέα μιας μάγισσας βάζει τα κλάματα».

Η μάσκα Μάρκουαρντ και το χρυσό «φ»
Η αρχαιοελληνικής επινόησης αναλογία 1:1,618 που αποτυπώνεται σε ενα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργο για να διαγνώσουν τισ αποκλίσεις απο το θεωρούμενο ως φυσιολογικό, εφαρμόζεται πλέον στιο σχεδιασμό των πλαστικών επεμβάσειων.







Εφημεριδα To ΠΡΩΤΟ ΘΕΜA, «Ιατρικός τουρισμός - Πλαστική Χειρουργική»
    
Τουρίστριες του λιφτινγκ και της λιπογλυπτικής

Δυναμικά ανερχόμενο το ρεύμα του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως.
Ο ετήσιος τζίρος από τις διακοπές για αισθητικές επεμβάσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 δις. Ευρώ την επόμενη τετραετία.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΕΣ

 Το πρωί στο χειρουργείο κάτω από το νυστέρι του Έλληνα ειδικού, το βράδυ . Athens by night! Βρετανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Αφρική τροφοδοτούν τις εγχώριες κλινικές πλαστικής χειρουργικής, τη στιγμή που το κράτος όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
Το ότι η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό το γνωρίζετε. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι ότι η χώρα μας εσχάτως τείνει να γίνει περιζήτητη όχι μόνο για τον ήλιο, τα νησιά, την Ακρόπολη. Στα δυνατά της σημεία, με τα οποία δελεάζει τουρίστες, συγκαταλέγεται και η νέα αλλά σταθερά αναπτυσσόμενη «βιομηχανία της ομορφιάς».


Το υψηλό επίπεδο των πλαστικών χειρουργών και οι ανταγωνιστικές - σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες - τιμές των αισθητικών επεμβάσεων φέρνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες στην Ελλάδα, οι οποίοι αφήνονται πρώτα στα . μαγικά νυστέρια των ειδικών και μετά ξεχύνονται στα spa, στις παραλίες, στα κλαμπ. Αθήνα και Θεσσαλονική «πρωτοστατούν» στην υποδοχή αυτών των νέου τύπου - για την Ελλάδα τουλάχιστον - τουριστών, με το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Ρόδο να μπαίνουν δυναμικά στον χώρο με τρία κέντρα πλαστικής χειρουργικής, αντιστοίχως.
Αυξητική στήθους, ρινοπλαστική, λιποαναρρόφηση και λίφτινγκ είναι οι επεμβάσεις που κρατούν τα πρωτεία και συνδυάζονται με βόλτα στην Ακρόπολη και στην Πλάκα αλλά και με ένα σύντομο πέρασμα από την . Athens by night. Όσον αφορά στους τουρίστες αυτής της νέας κατηγορίας τουρισμού, δεν πρόκειται για ανθρώπους που έρχονται από χώρες που υστερούν σε ιατρική υποδομή και υπηρεσίες.


Απεναντίας, σύμφωνα με γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς που συνεργάζονται με μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, η χώρα που τους τροφοδοτεί σταθερά με πελάτες όλο τον χρόνο είναι η Βρετανία. Αξιοσημείωτη προσέλευση καταγράφεται και από χώρες της Μέσης Ανατολής, ιδίως από το Ιράκ και το Ιράν, αλλά και από τις ανατολικές χώρες, με τη μερίδα του λέοντος των ασθενών να αφικνείται από τη Ρωσία.
Σταθερά ανοδικές τάσεις παρουσιάζει επίσης το ρεύμα των ομογενών που κινείται προς την Ελλάδα και τους πλαστικούς χειρουργούς της, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τις χώρες της Αφρικής.

Το κράτος «θεατής»
Τη στιγμή, ωστόσο, που σε άλλες χώρες υπάρχουν οργανωμένες επενδύσεις και προγράμματα που ευνοούν τον ιατρικό τουρισμό, και ιδίως το διαρκώς επεκτεινόμενο πεδίο της πλαστικής χειρουργικής , με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ισπανίας, που αποκαλείται και .Μέκκα του λίφτινγκ, στην Ελλάδα τη στρατηγική για τον τουρισμό υγείας χαράσσουν κυρίως ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι ουσιαστικά επενδύουν στο όνομα, στη φήμη και στην προσωπική πελατεία τους για να τροφοδοτήσουν το ρεύμα ιατρικού τουρισμού.

  «Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη ροή των αλλοδαπών ασθενών που έχω. Τουλάχιστον το 3% των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής που κάνω κάθε μήνα γίνεται σε αλλοδαπούς» λέει ο κ. Ιωάννης Λύρας, επικεφαλής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο «Ιατρικό Κέντρο». Δεν είναι όμως διόλου ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα. «Δεν με ενοχλεί όμως που δεν προχωρά ούτε καν στην άρση των αναχρονιστικών διατάξεων που περιορίζουν τους γιατρούς και δεν επιτρέπουν την άνθηση αυτού του κερδοφόρου τουρισμού» υποστηρίζει.


Αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα προς μίμηση την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, χώρες που επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά όταν διαπίστωσαν το δυναμικό ρεύμα του ιατρικού τουρισμού και οι οποίες διαγκωνίζονται πλέον με την Ελλάδα για την προσέλκυση τουριστών. Έχουν άλλωστε ισχυρό κίνητρο, αφού, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, μέχρι το 2010 ο τζίρος του ιατρικού τουρισμού υπολογίζεται να ανέλθει σε 12 δις ευρώ ετησίως και ο .τουριστικός πληθυσμός να ξεπεράσει τους 150.000 ανθρώπους.

Αισθητικός, Επανορθωτικός και Laser Πλαστικός Χειρουργός


Μονάδες υγείας


Δρ. Ιωάννης Λύρας - Πλαστική Χειρουργική
  • Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 57, Αθήνα 115 21, Ελλάδα
Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  είναι  διευθυντής της κλινικής της πλαστικής χειρουργικής σε σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο  στην Αθήνα. Παρέχοντας στους ασθενείς του, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα όπως πλήρη ενημέρωση του/της  ενδιαφερόμενης από τον ίδιο και την ομάδα του πριν την επέμβαση,  ασφάλειας αφού όλα πραγματοποιούνται με άψογο συντονισμό,    ευχάριστη παραμονή σε μοντέρνα κλινική για όσες ώρες χρειαστεί, πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο πριν την επέμβαση ώστε  να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια, αλλά και άψογη  μετεγχειρητική παρακολούθηση για όσο χρονικό διάστημα  κρίνεται απαραίτητο.Το ιδιαίτερα καλό κλίμα της Ελλάδας όλο τον χρόνο, ευνοεί και έτσι μπορεί να συνδυάσει άριστα τις διακοπές με τον αισθητικό καλλωπισμό. Οι ιατρικές υπηρεσίες είναι αρκετά υψηλές σε ποιότητα και έτσι η  ενδιαφερόμενη μπορεί να  γευτεί όλες  τις ομορφιές  και την  ζεστασιά της χώρας, ενώ παράλληλα να αδράξει την ευκαιρία να προβεί σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση επιθυμεί με άριστα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.Όλη η διαδικασία για την ενδιαφερόμενη/ο από την αρχή έως και το τέλος  είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και υπέροχη διαδικασία, την οποία θα θυμάται πάντα ευχάριστα αφού όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται  με ασφάλεια, ανώδυνα και με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  με την πολυετή εμπειρία  του στο χώρο μαζί με την ιατρική ομάδα του φροντίζει καθημερινά για αυτό.