ΟΜΜΑ: Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Τι είναι το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο;
Είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε απο μία ομάδα ατόμων γνωστών για τη προσφορά τους στην ελληνική οφθαλμολογία.

Είναι η υλοποίηση ενός οράματος για μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη αντιμετώπιση του οφθαλμολογικού ασθενούς.

Γιατί έγινε;
Γιατί πιστεύουμε πως η σύγχρονη διαγνωστική στην ειδικότητά μας χρειάζεται εξειδίκευση και εμπειρία, ενώ παράλληλα ο κατάλληλος εξοπλισμός αποτελεί δυσβάστακτη δαπάνη, μη ευχέρως αποσβέσιμη από το τυπικό οφθαλμολογικό ιατρείο.

Γιατί θέλουμε να συνδράμουμε την προσπάθεια των συναδέλφων μας

α) εξυπηρετώντας τους ασθενείς τους σε σύντομο χρονικό διάστημα,

β) δίνοντας τους υπεύθυνη απάντηση σε οποιοδήποτε διαγνωστικό πρόβλημα,

γ) παρέχοντας τους τη δυνατότητα να εφαρμόσουν μόνοι τους στους ασθενείς τους ορισμένες θεραπείες ( LASER κλπ) χρησιμοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες του ινστιτούτου.​​​​​​​

Ο Σκοπός
Σήμερα η σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική των παθήσεων του Οφθαλμού απαιτεί σημαντική εξειδίκευση και κατάλληλο εξοπλισμό, ο οποίος είναι πολυδάπανος και μη ευχερώς αποσβεσιμος από το κλασικό Οφθαλμολογικό Ιατρείο.

Ο σκοπός το Ινστιτούτου είναι να συνδράμει την προσπάθεια του Οφθαλμίατρου στην καλύτερη διαγνωστική και θεραπευτική εξυπηρέτηση του ασθενούς του, δίδοντας υπεύθυνη απάντηση και παρέχοντας την δυνατότητα να εφαρμόσει αυτός ο ίδιος ορισμένες θεραπείες π.χ.λειζερ, ενδουαλοειδικες ενέσεις κλπ χρησιμοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες του Ινστιτούτου.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτος, συνεχώς εξοπλίζεται το Ινστιτούτο με τα τελειότερα και πλέον νεότερα μηχανήματα.

Έντός του επόμενου έτους το Ινστιτούτο μεταφέρεται σε ιδιόκτητο μεγαλύτερο κτήριο, στο οποίο θα υπάρχει και η δυνατότητα Χειρουργείου μιας ημέρας.

Πως θα στείλετε τους ασθενείς σας στο Ινστιτούτο.
Με ένα τηλεφώνημα στην Γραμματεία του Ινστιτούτου ( καθημερινά 8πμ- 8μμ ) είτε από τον θεράποντα ιατρό είτε από τον ίδιο τον ασθενή, θα προγραμματισθούν οι εξετάσεις τις οποίες επιθυμεί ο ιατρός.

Οι απαντήσεις λαμβάνονται αμέσως- αν αυτό είναι δυνατόν- η σε 24 ώρες το αργότερο.

Τοποθεσία


Εγκαταστάσεις


Μέσα σ' ένα άνετο και ευπρεπές περιβάλλον 800 τμ. καλύπτει όλες τις δυνατότητες της διαγνωστικής και θεραπευτικής οφθαλμολογίας.

Υπηρεσίες


Υπηρεσίες και Τμήματα του ΟΜΜΑ

  • Μυωπία
  • Ψηφιακή Φλουοροαγγειογραφία
  • Αγγειογραφία Ινδοκυανίνης
  • Οπτικά Πεδία
  • Laser Scanning Tomography
  • Υπερηχογραφία (Α-Β)
  • Βιομετρία
  • Παιδοφθαλμολογικό Τμήμα
  • Ηλεκτροφυσιολογία - ΗΟΓ - ΗΑΓ - ΠΔΙΛ
  • Ορθοπτική Μελέτη
  • Laser Argon - YAG
  • Φωτοδυναμική Θεραπεία
  • Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης
  • Διαθλαστική Χειρουργική
  • Τοπογραφία Κερατοειδούς
  • Χειρουργική Οπίσθιου Ημιμόριου
  • Πλαστική Χειρουργική
  • Οφθαλμολογικό Check up
  • Μελέτη γλαυκώματος
  • Μελέτη παθήσεων του βυθού
  • Μελέτη στραβισμού
  • Εφαρμογή όλων των Lasers.
Χειρούργος Οφθαλμίατρος
Ιωάννης Ι. Δατσέρης

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς - laser

Το τμήμα αμφ/δους είναι εξοπλισμένο με τελευταίου τύπου μηχάνημα ψηφιακής φλουοροαγγειογραφίας, μηχάνημα αγγειογραφίας με πράσινο ινδοκυανινης και με το τελευταίο μοντέλο τομογραφίας οπτικής συνοχής το OCT SPECTRALIS το οποίο διαθέτει σύστημα TruTrack και το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάγνωση και σύγκριση της φλουοροαγγειογραφίας με την τομογραφία οπτικής συνοχης.

Επίσης έχει υπερηχογραφία τύπου Α και Β ιδιαίτερα χρήσιμη στην διερεύνηση πιθανής αποκολήσεως επι θολερών διαθλαστικών μέσων, ως και στην διερεύνηση ενδοφθάλμιων όγκων, ως και οπτίκο πεδίο OCTAPUS και μικροπεριμετρίας. Έτσι είναι δυνατή η μελέτη όλων των νόσων του χοριοαμφ/δους( διαβητική αμφ/δοπαθεια, απόφραξη κεντρικής φλεβός η κλάδου αυτής, εκφυλίσεις , φλεγμονές ως και παθήσεις του οπτικού νεύρου ).

Η αγγειογραφία με ινδοκυανίνη είναι το μοναδικό μέσον μελέτης της χοριοειδικής νεοαγγειωσεως η οποία υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις π.χ ηλικιακή εκφύλιση της ώχρας, παθολογική μυωπία, αγγειώδεις ταινίες, ενδοφθάλμιες φλεγμονές και όγκοι, η δε τομογραφία οπτικής συνοχής είτε με το Optovue OCT είτε με το Spectralis OCT, παρέχει τις πλέον ακριβείς μετρήσεις ως προς την κατάσταση της ώχρας κηλίδος ( οίδημα, οπή ώχρας κλπ ) αλλά και στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της εφαρμοζόμενης θεραπείας και του πάχους του αμφ/δους στις παθήσεις της ώχρας κηλίδος ( ενδουαλοειδικαί ενέσεις. φωτοπηξία ).

Σε ιδιαίτερο χώρο εκτελούνται υπο άσηπτες συνθήκες αι ενδουαλοειδικαί ενέσεις, τις οποίες μπορεί να εκτελέση και ο ίδιος ο θεράπων ιατρός εφ’ όσον το επιθυμεί ( κατόπιν συνεννοήσεως).

Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right
Χειρούργος Οφθαλμίατρος
Ιωάννης Ι. Δατσέρης

Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής

Στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο γίνονται μικροεπεμβάσεις που αφορούν στην ειδικότητα της Οφθαλμικής πλαστικής και συγκεκριμένα:

Α) Αφαιρέσεις καλοηθών ογκιδίων των βλεφάρων και του επιπεφυκότα όπως χαλάζια, πτερύγια, ξανθελασματα, θηλώματα , σπίλοι.

Β)Λήψη βιοψίας και αφαίρεση αλλοιώσεων όπως βασικοκυτταρικο καρκίνωμα των βλεφάρων.

Γ)Αντιμετώπιση απλών και επιπεπλεγμενων περιστατικών διαταραχής της θέσεως των βλεφάρων όπως εντρόπιο η εκτρόπιο.

Δ) Βλεφαροπλαστικες για αισθητικά αίτια όπως χαλάρωση δέρματος, πρόπτωση λίπους κλπ η παθολογικά αίτια όπως πτώση βλεφάρου.

Ε)Έλεγχος βατότητας της δακρυϊκής οδού.

ΣΤ) Καθετηριασμός της δακρυϊκής οδού, διάνοιξη των δακρυϊκών σημείων, τοποθέτηση βυσμάτων για προσωρινή η μόνιμη απόφραξη των δακρυϊκών σωληναρίων.

Ζ) Χρήση Botox για αντιμετώπιση βλεφαροσπασμού η Botox και υαλουρονικου οξέος για αισθητικούς λόγους.​​​​​​​

Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right

Δεν βρέθηκαν ενεργά προγράμματα που να συμφωνούν με τα κριτήρια αναζήτησης!