Γένεσις Αθηνών

Greece, Χαλάνδρι

Σχετικά με το νοσοκομείο


Η ιδιωτική Μικτή Χειρουργική Κλινική «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», η οποία λειτουργεί μόλις από τα τέλη του 2004 και κατόρθωσε,ήδη, να επιφέρει τομές στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.


Είναι μία Κλινική, εξοπλισμένη με τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα, επανδρωμένη με τους κορυφαίους επιστήμονες της χώρας μας και αναγνωρισμένη όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, αφού πραγματοποιεί επιστημονικές εργασίες, συνεργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα με Κλινικές της Ευρώπης και της Αυστραλίας.

Πρόθεση της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ είναι να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ελλάδα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στο χώρο της απόλυτης εξειδίκευσης, αλλά και στις χειρουργικές τεχνικές «μίας ημέρας» νοσηλείας - “one day clinic”.

Διαθέτει Χειρουργικό Τμήμα, Γυναικολογικό τμήμα, καθώς και Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής. Με υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες καλυπτόμενες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εξασφαλίζεται η πλήρης ασφάλεια κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Σκοπός είναι να βοηθηθεί όχι μόνο η γυναίκα, αλλά και ο άντρας και βέβαια τα ζευγάρια εκείνα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας. Διαθέτοντας την πλέον αναγνωρισμένη στη χώρα μας μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με εργαστήριο εμβρυολογίας-γονιμοποίησης, η ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ σημειώνει τα καλύτερα αποτελέσματα ανά επιχειρούμενη προσπάθεια, πιστοποιημένη με ISO 9001:2008.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στη μονάδα αυτή προσέρχονται άτομα και ζευγάρια από όλον τον κόσμο.

Η υπογονιμότητα δεν πρέπει πλέον να αντιμετωπίζεται ως «ταμπού», αλλά δυναμικά, με την κατάλληλη αγωγή, ευπροσάρμοστα και με εξατομικευμένα κριτήρια.

Όταν συναντώνται η εμπειρία, η απόλυτη εξειδίκευση, η άρτια οργάνωση, η διεθνής επιστημονική καταξίωση, η επαγγελματική συνέπεια, το απαράμιλλο ήθος και η υπερσύγχρονη τεχνολογία, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να αγγίζει το τέλειο, οπότε ο αποδέκτης των υπηρεσιών δεν μπορεί παρά να μένει απόλυτα ικανοποιημένος και με την αίσθηση της μοναδικής αρμονίας.


Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει την Κλινική με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», εκτός από όλα τα ανωτέρω, διακρίνεται και για τον ευαισθητοποιημένο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το πρόβλημά σας και αυτό γιατί σε μας, ο παράγων «Άνθρωπος» είναι το πρώτο, το μοναδικό και κύριο μέλημά μας.

Τοποθεσία


Η Ιδιωτική Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία της περιοχής του Χαλανδρίου και είναι εύκολα προσβάσιμη. 

Εγκαταστάσεις


Δεδομένου ότι τα άτομα που προσέρχονται σε μας θέλουμε να τύχουν μίας ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών, διαθέτουμε απεικονιστικά εργαστήρια με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Πραγματοποιούμε ακτινοσκοπήσεις, ακτινογραφίες, διαθέτουμε εξελιγμένο υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο, υπέρηχο με τρισδιάστατη απεικόνιση, με τον οποίο πραγματοποιούμε γενικούς, αλλά και γυναικολογικούς υπερήχους. Η επιστήμη και η τεχνολογία στον τομέα αυτό έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε η τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου εντός της μήτρας της γυναίκας να είναι σήμερα εφικτή και εμείς να είμαστε σε θέση να σας την προσφέρουμε, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία στο ζευγάρι.


Όμως οι δυνατότητές μας συνεχίζουν ακόμη περισσότερο με το τμήμα ενδοσκοπήσεων που διαθέτουμε και το υπερσύγχρονο, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμό στο μικροβιολογικό βιοχημικό εργαστήριο, το οποίο σας δίνει τα αποτελέσματα, σχεδόν για όλες τις εξετάσεις αυθημερόν, εντός λίγων μόνο ωρών. Η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, αλλά και η ταχύτητα αυτών διακρίνουν το μικροβιολογικό μας εργαστήριο.


Έχοντας φροντίσει για μία ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα σε επίπεδο μίας ημέρας νοσηλείας, με 35 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές κλίνες, με την απόλυτη εξειδίκευση του επιστημονικού δυναμικού, με πλήρη λειτουργικότητα, άνεση και ασφάλεια και με υποστήριξη από τα πλέον σύγχρονα συστήματα πληροφορικής στη διαχείριση του ιατρικού φακέλου, αποβλέπουμε στην άμεση, ευαισθητοποιημένη, σωστή και εξατομικευμένη προσέγγιση και αντιμετώπιση των ασθενών.


Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, εάν δεν πλαισιώνονταν από ένα φιλόξενο περιβάλλον, με άρτια οργάνωση. Για το λόγο αυτό η Κλινική στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, όπου η διακόσμηση είναι λιτή και απέριττη. Τέλος, από μία τέτοια Κλινική δεν θα έλειπε και ένας υπόγειος, ιδιόκτητος, φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. 

Υπηρεσίες


Στην  ειδική µονάδα αναπαραγωγικής ιατρικής που λειτουργεί εντός της Κλινικής µε δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», στόχος είναι να βοηθηθούν τα άτοµα ή τα ζευγάρια εκείνα που αντιµετωπίζουν κάποιο πρόβληµα υπογονιµότητας.

Προς το σκοπό αυτό, εργάζεται η ομάδα του ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών η οποία απαρτίζεται από τους κορυφαίους ιατρούς και βιολόγους, όλοι µε εξειδίκευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στον τοµέα της ιατρικώς υποβοηθούµενης ανθρώπινης αναπαραγωγής και ένα εργαστήριο εµβρυολογίας, εξοπλισµένο µε µηχανήµατα τελευταίας τεχνολογίας και πιστοποιηµένο µε ΙSO 9001:2008 και ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2012*.

Σκοπός είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλανίζει το κάθε άτοµο ή ζευγάρι που έρχεται στη ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ. 

Γι’ αυτό η Κλινική ενημερώνεται διαρκώς για ό,τι νεώτερο υπάρχει είτε σε επίπεδο µεθόδων είτε σε επίπεδο τεχνικής, ιατρικού και εργαστηριακού εξοπλισµού, αλλά και σε επίπεδο φαρµακευτικής αντιµετώπισης.

Οι µέθοδοι που εφαρμόζονται  είναι πολλές και ποικίλες, ξεκινώντας από τη σπερµατέγχυση και την εξωσωµατική γονιµοποίηση (οµόλογη ή ετερόλογη), κρυοσυντήρηση εµβρύων, τη δωρεά γεννητικού υλικού (ωαρίων, σπερµατοζωαρίων και εµβρύων), τη µικρογονιµο- ποίηση ωαρίων (ICSI), την ενδοσαλπιγγική µεταφορά γαµετών και ζυγωτών, έως την πα ρένθετη µητρότητα, τη µεταθανάτια τεχνητή γονιµοποίηση και την προεµφυτευτική γενετική διάγνωση για την αποφυγή συγκεκριµένων γενετικών νοσηµάτων.

Η πρωτοποριακή εφαρµογή µεθόδων τεχνητής γονιµοποίησης, όπως των χρωµατοσωµάτων, η πιστή τήρηση του υπάρχοντος νοµικού πλαισίου, αλλά και ο ευαίσθητος και εξατοµικευµένος τρόπος προσέγγισης του εκάστοτε προβλήµατος, σε συνδυασµό µε το άρτια εξειδικευµένο ιατρικό και εν γένει επιστηµονικό προσωπικό µας, είναι µερικοί από τους λόγους που κάνουν τη ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών να ξεχωρίζει στον τοµέα της ιατρικώς υποβοηθούµενης ανθρώπινης αναπαραγωγής. Η ενεργός συµµετοχή µας σε διεθνή συνέδρια, η επιστηµονική συνεργασία, αλλά και η πραγµατοποίηση ερευνητικών πρωτοκόλλων µε Κλινικές της Ευρώπης και της Αυστραλίας, εντάσσουν την Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ στο επίκεντρο των εξελίξεων. 

Σχόλια


Παγκόσμιες Πρωτιές

  • Το επιστημονικό έργο μας συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία του IVF (www.IVF-Worldwide.com).
  • Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο με βιοψία βλαστοκύστεων, απαλλαγμένο από μεσογειακή αναιμία το 2004.
  • Γεννήθηκε το πρώτο παιδί στον κόσμο, απαλλαγμένο από χρόνια κοκκιωματώδη νόσο που παράλληλα με μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων έσωσε το πάσχον αδελφάκι του, το 2005.
  • Πρώτες στον κόσμο γέννησεις παιδιών για τη νόσο Cadasil το 2006, τη συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων το 2006, το σύνδρομο γναθοπροσωπικής δυσόστωσης FSHD το 2007.
  • Δημοσιογραφική κάλυψη το 2011 από το διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι CNN για τη γέννηση υγιούς παιδιού σε μια οικογένεια φορέων του συνδρόμου LEBER με 2 τυφλά παιδιά.
  • Πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από προεμφυτευτική διάγνωση όλων των χρωμοσωμάτων με τη μέθοδο Array-CGH το 2010.



Γυναικολόγος
Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος

Γυναικολογικό Τμήμα

Στο γυναικολογικό τμήμα της ιδιωτικής Κλινικής με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» στόχος μας είναι να εντοπίσουμε, αλλά και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τα γυναικολογικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη γυναίκα από την εφηβεία της και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Πολυκυστικές ωοθήκες, αμμηνόρροια, ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση, ενδομητρίωση, ινομυώματα, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη η γυναίκα. Σήμερα, όμως, η πρόοδος που έχει σημειώσει η επιστήμη είναι θεαματική, ώστε όλα αυτά να αντιμετωπίζονται είτε με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είτε επεμβατικά. Προς το σκοπό αυτό διαθέτουμε το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό, συνεπικουρούμενο από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να παράσχουμε αξιόπιστα, αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα μία πλήρη ιατρική φροντίδα.
Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right
Γυναικολόγος
Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος

Τμήμα Γενετικής και Προεμφυτευτικής Διάγνωσης

Έγκαιρη διάγνωση κληρονομικών γενετικών παθήσεων πριν την εγκυμοσύνηΗ προεμφυτευτική γενετική διάγνωση επιτρέπει την ανίχνευση του γενετικού υλικού των γονιμοποιημένων ωαρίων, πριν από την εμφύτευσή τους στη μήτρα. Με τη μέθοδο αυτή, ζευγάρια που είναι φορείς κληρονομικών γενετικών ασθενειών έχουν τη δυνατότητα επιλογής και εμφύτευσης μόνο των απαλλαγμένων από το γενετικό νόσημα εμβρύων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κυοφόρησης νοσούντος εμβρύου.Η μεθοδολογία της προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1989 από ομάδα επιστημόνων του νοσοκομείου Hammersmith του Λονδίνου. Η πρώτη εγκυμοσύνη με την εφαρμογή της προεμφυτευτικής διάγνωσης δημοσιεύτηκε το 1990 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί εκατοντάδεςπαιδιά, σε όλο τον κόσμο, απαλλαγμένα από κληρονομικά γενετικά νοσήματα.Το εργαστήριο προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης ιδρύθηκε στο Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής το 2001 και μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 200 υγιή παιδιά. Το εργαστήριό μας εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης (ESHRE PGD Consortium).Στη χώρα μας επιτρέπεται η εφαρμογή της προεμφυτευτικής διάγνωσης από το νόμο 3305/2005.
Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right

Κατάψυξη ωαρίων

Αρχικά οι προσπάθειες για κατάψυξη ωαρίων με τον κλασικό τρόπο παρέμενε μέχρι και πρόσφατα μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όμως, η τεχνική της υαλοποίησης (vitrification) σήμερα έχει φέρει επανάσταση στον χώρο της κατάψυξης ανθρώπινων γαμετών και υπόσχεται υψηλά ποσοστά επιβίωσης, γονιμοποίησης και επίτευξης εγκυμοσύνης. 
Γυναικολόγος
Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος

Γυναικολογικό Τμήμα

Στο γυναικολογικό τμήμα της ιδιωτικής Κλινικής με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» στόχος μας είναι να εντοπίσουμε, αλλά και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τα γυναικολογικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη γυναίκα από την εφηβεία της και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Πολυκυστικές ωοθήκες, αμμηνόρροια, ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση, ενδομητρίωση, ινομυώματα, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη η γυναίκα. Σήμερα, όμως, η πρόοδος που έχει σημειώσει η επιστήμη είναι θεαματική, ώστε όλα αυτά να αντιμετωπίζονται είτε με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είτε επεμβατικά. Προς το σκοπό αυτό διαθέτουμε το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό, συνεπικουρούμενο από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να παράσχουμε αξιόπιστα, αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα μία πλήρη ιατρική φροντίδα.


Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει

Άφιξη της ασθενούς στην κλινική την 2η ημέρα του κύκλου της.

Έως και την 8η ημέρα του κύκλου της, για 6-7 ημέρες, το ζευγάρι μπορεί να πάει όπου επιθυμεί, μακριά-κοντά, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο περιορισμό.

Από την 8η ημέρα του κύκλου της έως την 12η ημέρα, για 5 ημέρες, η γυναίκα θα πρέπει να είναι Αθήνα για συχνή παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό της (υπέρηχογραφικό και εργαστηριακό έλεγχο) και για την ημέρα ωοληψίας.

Από την ημέρα της ωοληψίας και έπειτα η γυναίκα είναι ελέυθερη να επιστρέψει στις δραστηριοτητές της χωρίς κάποιον περιορισμό, ακολουθώντας την φαρμακευτική αγωγή του θεράποντος ιατρού της.