EuroDentica Μονάδα Υγείας

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Η EuroDentica,  πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετά χρόνια  στην αντιμετώπιση οδοντιατρικών προβλημάτων στην Ελλάδα.  Ιδιαίτερη έμφαση δίδει στην οδοντιατρική εξειδίκευση καθώς και στην απαιτητική θεραπεία ατόμων με αναπηρίες. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με την στελέχωση εξειδικευμένων οδοντιάτρων ολοκληρώνεται με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού.  

Έχει την δυνατότητα να παρέχει πλήρη οδοντιατρική ιατρική περίθαλψη σε 7.000 ασθενείς ετησίως, 12 μήνες το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, με 8 διαφορετικές οδοντιατρικές ειδικότητες, οι οποίες καλύπτουν τα οδοντιατρικά προβλήματα, παιδιών και ενηλίκων, αλλά και ατόμων με αναπηρία. 


Η EuroDentica Α.Ε ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί την συνέχεια οικογένειας οδοντιάτρων από το 1924, τέταρτης γενιάς, αντιμετωπίζοντας με την εταιρική της μορφή,  μέχρι σήμερα οδοντιατρικά περιστατικά  περισσότερων από 70.000 ασθενών.

Στα πλαίσια των φιλοδοξιών και των αρχών της Eurodentica η οδοντιατρική για άτομα με αναπηρίες, κατέχει τον πλέον σημαντικό ρόλο διότι είναι άτομα που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες μας και που εξαιρετικά δύσκολα παρέχονται αυτές από συναδέλφους οδοντιάτρους.  Η ευθύνη για τα άτομα αυτά και τους γονείς τους που δυσκολεύονται πολύ στην ανάπτυξη των ατόμων με αναπηρίες, είναι εξαιρετικά μεγάλη και προσπαθούμε να αντιμετωπιστούν με το μακροβιότερο σχέδιο θεραπείας.




Τοποθεσία


 Με έδρα το κέντρο της Αθήνας και θέα την Ακρόπολη, έχοντας πρόσβαση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα Οδοντιατρικά-Ιατρικά Κέντρα και ένα από τα λίγα  εξειδικευμένα πολυοδοντιατρεία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. 

Εγκαταστάσεις


Εκτείνεται σε χώρο 500 τ.μ. , σε δύο ορόφους, όπου είναι ανεπτυγμένα οκτώ πλήρως εξοπλισμένα οδοντιατρεία, με άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη.   

Υπηρεσίες


1) Αισθητική Οδοντιατρική

2) Γναθοπροσωπική Χειρουργική

3) Ενδοδοντία

4) Οδοντιατρική για παιδιά 

5) Περιοδοντολογία

6) Προσθετική / CAD-CAM (Ρομποτική Οδοντιατρική)

7) Ορθοδοντική

8) Οδοντιατρική για άτομα με αναπηρίες

9) Τμήμα Διεθνών Ασθενών

Σχόλια




ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Νικόλαος Σ. Κουβελάς

Τμήμα Εμφυτευματολογίας

Πόσο αποτελεσματική και αξιόπιστη είναι η θεραπεία της εμφύτευσης;Το πρώτο οδοντικό εμφύτευμα τοποθετήθηκε από τον Dr Branemark τη δεκαετία του 1960. Τις τελευταίες δεκαετίες το εμφύτευμα θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες και προτιμώμενες μορφές θεραπείας στην οδοντιατρική. Η αισθητική και λειτουργική έκβαση που δημιουργείται από τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι θεαματική σε σύγκριση με τις σταθερές μεταλλικές κεραμικές οδοντοστοιχίες.Η θεραπεία με εμφυτεύματα χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες και έχει αποδείξει την τεράστια αξία της για τη χρήση ολικών και μερικών οδοντοστοιχειών. Η σταθερότητα των νέων δοντιών που χρησιμοποιούνται από τη θεραπεία εμφύτευσης είναι ανώτερη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία οδοντικής αντικατάστασης. Τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την αντικατάσταση των δοντιών. Φαίνονται και λειτουργούν όπως τα κανονικά δόντια και όταν οι γέφυρες που υποστηρίζονται με εμφύτευση χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των δοντιών δεν χρειάζονται υποστήριξη όπως άλλες συνήθεις θεραπείες όπως σταθερές γέφυρες ή μερικές οδοντοστοιχείες που μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και εξαρτώνται από την υποστήριξη παρακείμενων δοντιών.Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πρόσθετα οφέλη. Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας εμφυτεύματος, η οστική μάζα διατηρείται καθώς τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πλήρως ενσωματωμένα στο οστό των γναθών. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της οστικής δομής που είναι πολύ σημαντική για το σχήμα του προσώπου.  Η άλλη εναλλακτική λύση είναι η αφαιρούμενη μερική οδοντοστοιχία ή η σταθερή διάταξη γέφυρας αλλά σ'αυτή την περίπτωση, κάποιο από τα οστά που περιβάλλει τις ρίζες των δοντιών προηγουμένως μπορεί να αρχίσει να επιδεινώνεται. Μακροπρόθεσμα ωστόσο τα εμφυτεύματα είναι πολύ πιο αισθητικά και χρήσιμα και επίσης πολύ πιο άνετα σε σύγκριση με άλλες επιλογές αντικατάστασης δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν αποδείξει την αξία τους και παρέχουν ένα μακροπρόθεσμο όφελος για οποιοδήποτε δόντι που λείπει και αν γίνεται η απαραίτητη φροντίδα μπορεί να διαρκέσουν για την υπόλοιπη ζωή ενός ατόμου.
Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right

Λεύκανση δοντιών στο ιατρείο Ζοοm AP

H Eurodentica προσφέρει στους ασθενείς ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο, χάρη στη θεραπεία λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο Zoom AP.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Κοντοπόδη Μαριάννα

Αισθητική Οδοντιατρική

Οι δυνατότητες της οδοντιατρικής για αποκαταστάσεις που επιτυγχάνουν την αισθητική των φυσικών δοντιών, έδωσαν ώθηση σε μία νεοφιλελεύθερη ειδικότητα αυτή της Καλλυντικής Οδοντιατρικής.


Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει

Το σύστημα Ζoom AP διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία παράλληλα. Εφαρμόζεται στην επιφάνεια των δοντιών ένα λευκαντικό ζελ, το οποίο ενεργοποιείται υπό το φώς τoυ ΖΟΟΜ ΑP. Το οξυγόνο του ζελ, εισχωρεί ήπια στα δόντια και λευκαίνει τις δυσχρωμίες, διατηρώντας την δομή των δοντιών. Παράλληλα, όσο η κυρία Γκίζα ασχολείται με τα δόντια σας, εσείς χαλαρώνετε ακούγοντας μουσική και φορώντας μία ειδική μάσκα που σας κάνει μασάζ στο πρόσωπο.

Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα περισσότερο, καλό είναι να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση τροφών με χρωστικές ουσίες όπως το τσάϊ, το κόκκινο κρασί, και ο καφές. Αμέσως μετά από μία τέτοια κατανάλωση, θα πρέπει να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας.

Εάν μετά από καιρό το χρώμα των δοντιών σας δεν είναι τόσο λευκό, δεν χρειάζεται νέα επίσκεψη στο ιατρείο, παρά μόνο η χρήση ειδικού λευκαντικού υλικού στο σπίτι, σε ατομικά δισκάρια που σας προμηθεύει η Κα Γκίζα.

Απλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η αισθητική και η υγεία πρέπει να συμβαδίζουν. Οπότε ένας εξαμηνιαίος έλεγχος στον οδοντίατρο σας προφυλάσσει από τυχόν προβλήματα.