EuroDentica Μονάδα Υγείας

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Η EuroDentica,  πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετά χρόνια  στην αντιμετώπιση οδοντιατρικών προβλημάτων στην Ελλάδα.  Ιδιαίτερη έμφαση δίδει στην οδοντιατρική εξειδίκευση καθώς και στην απαιτητική θεραπεία ατόμων με αναπηρίες. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με την στελέχωση εξειδικευμένων οδοντιάτρων ολοκληρώνεται με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού.  

Έχει την δυνατότητα να παρέχει πλήρη οδοντιατρική ιατρική περίθαλψη σε 7.000 ασθενείς ετησίως, 12 μήνες το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, με 8 διαφορετικές οδοντιατρικές ειδικότητες, οι οποίες καλύπτουν τα οδοντιατρικά προβλήματα, παιδιών και ενηλίκων, αλλά και ατόμων με αναπηρία. 


Η EuroDentica Α.Ε ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί την συνέχεια οικογένειας οδοντιάτρων από το 1924, τέταρτης γενιάς, αντιμετωπίζοντας με την εταιρική της μορφή,  μέχρι σήμερα οδοντιατρικά περιστατικά  περισσότερων από 70.000 ασθενών.

Στα πλαίσια των φιλοδοξιών και των αρχών της Eurodentica η οδοντιατρική για άτομα με αναπηρίες, κατέχει τον πλέον σημαντικό ρόλο διότι είναι άτομα που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες μας και που εξαιρετικά δύσκολα παρέχονται αυτές από συναδέλφους οδοντιάτρους.  Η ευθύνη για τα άτομα αυτά και τους γονείς τους που δυσκολεύονται πολύ στην ανάπτυξη των ατόμων με αναπηρίες, είναι εξαιρετικά μεγάλη και προσπαθούμε να αντιμετωπιστούν με το μακροβιότερο σχέδιο θεραπείας.
Τοποθεσία


 Με έδρα το κέντρο της Αθήνας και θέα την Ακρόπολη, έχοντας πρόσβαση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα Οδοντιατρικά-Ιατρικά Κέντρα και ένα από τα λίγα  εξειδικευμένα πολυοδοντιατρεία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. 

Εγκαταστάσεις


Εκτείνεται σε χώρο 500 τ.μ. , σε δύο ορόφους, όπου είναι ανεπτυγμένα οκτώ πλήρως εξοπλισμένα οδοντιατρεία, με άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη.   

Υπηρεσίες


1) Αισθητική Οδοντιατρική

2) Γναθοπροσωπική Χειρουργική

3) Ενδοδοντία

4) Οδοντιατρική για παιδιά 

5) Περιοδοντολογία

6) Προσθετική / CAD-CAM (Ρομποτική Οδοντιατρική)

7) Ορθοδοντική

8) Οδοντιατρική για άτομα με αναπηρίες

9) Τμήμα Διεθνών Ασθενών

Σχόλια
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Νικόλαος Σ. Κουβελάς

Τμήμα Εμφυτευματολογίας

Πόσο αποτελεσματική και αξιόπιστη είναι η θεραπεία της εμφύτευσης;Το πρώτο οδοντικό εμφύτευμα τοποθετήθηκε από τον Dr Branemark τη δεκαετία του 1960. Τις τελευταίες δεκαετίες το εμφύτευμα θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες και προτιμώμενες μορφές θεραπείας στην οδοντιατρική. Η αισθητική και λειτουργική έκβαση που δημιουργείται από τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι θεαματική σε σύγκριση με τις σταθερές μεταλλικές κεραμικές οδοντοστοιχίες.Η θεραπεία με εμφυτεύματα χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες και έχει αποδείξει την τεράστια αξία της για τη χρήση ολικών και μερικών οδοντοστοιχειών. Η σταθερότητα των νέων δοντιών που χρησιμοποιούνται από τη θεραπεία εμφύτευσης είναι ανώτερη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία οδοντικής αντικατάστασης. Τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την αντικατάσταση των δοντιών. Φαίνονται και λειτουργούν όπως τα κανονικά δόντια και όταν οι γέφυρες που υποστηρίζονται με εμφύτευση χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των δοντιών δεν χρειάζονται υποστήριξη όπως άλλες συνήθεις θεραπείες όπως σταθερές γέφυρες ή μερικές οδοντοστοιχείες που μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και εξαρτώνται από την υποστήριξη παρακείμενων δοντιών.Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πρόσθετα οφέλη. Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας εμφυτεύματος, η οστική μάζα διατηρείται καθώς τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πλήρως ενσωματωμένα στο οστό των γναθών. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της οστικής δομής που είναι πολύ σημαντική για το σχήμα του προσώπου.  Η άλλη εναλλακτική λύση είναι η αφαιρούμενη μερική οδοντοστοιχία ή η σταθερή διάταξη γέφυρας αλλά σ'αυτή την περίπτωση, κάποιο από τα οστά που περιβάλλει τις ρίζες των δοντιών προηγουμένως μπορεί να αρχίσει να επιδεινώνεται. Μακροπρόθεσμα ωστόσο τα εμφυτεύματα είναι πολύ πιο αισθητικά και χρήσιμα και επίσης πολύ πιο άνετα σε σύγκριση με άλλες επιλογές αντικατάστασης δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν αποδείξει την αξία τους και παρέχουν ένα μακροπρόθεσμο όφελος για οποιοδήποτε δόντι που λείπει και αν γίνεται η απαραίτητη φροντίδα μπορεί να διαρκέσουν για την υπόλοιπη ζωή ενός ατόμου.
Συνεχίστε την ανάγνωση chevron_right

Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση)

Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Eίναι η θεραπεία που κάνουμε σε δόντια όπου έχει νεκρωθεί ο πολφός. Συνήθως υπάρχει απόστημα και πονάει ο ασθενής.Σφραγίζεται η ρίζα του δοντιού ερμητικά με γούτα πέρκα.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Δημήτριος Τσατσάς

Ενδοδοντολογία

Η ενδοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει το τελευταίο και υγιές στάδιο πριν από την εκχύλιση των κατεστραμμένων δοντιών. Η επιτυχία της βοηθά στη διατήρηση των δοντιών, που ήταν κάποτε καταδικασμένα.


Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει

Αρχικά γίνεται προσεκτικά τοπική αναισθησία για να μουδιάσει η περιοχή. Στη συνέχεια τοποθετείται μία ελαστική μεμβράνη γύρω από το δόντι ώστε να το απομονώσει  (απομονωτήρας). 

Το τελευταίο αποτελεί θεμελιώδους σημασίας στάδιο, μιας και εξασφαλίζει ότι η εργασία μας θα διεκπεραιωθεί υπό άσηπτες συνθήκες, βοηθώντας μας να απολυμάνουμε το εσωτερικό του δοντιού από τα μικρόβια που ήδη περιέχει και ότι δεν θα του προσθέσουμε επιπλέον επιμολύνοντας το. Γίνεται επίσης για λόγους ασφαλείας, για να μην υπάρξει κατάπωση μικροεργαλείων. 

Ακολούθως, δημιουργείται ένα άνοιγμα από τη μύλη του δοντιού στο θάλαμο του πολφού, το οποίο καθαρίζεται και σχηματοποιείται. Ο καθαρισμός γίνεται με μηχανικά μέσα αλλά και με υγρά αντισηπτικά. Στο τέλος ο ενδοδοντιστης  οδοντίατρος θα γεμίσει το θάλαμο του πολφού και τον/τους σωλήνα/ες με το ελαστικό υλικό γουταπέρκα ή κάποιο άλλο υλικό για να προληφθεί η μόλυνση της περιοχής ξανά. Το δόντι μπορεί να σφραγιστεί προσωρινά  ώστε να μη μολυνθεί. Εάν από το δόντι έχει χαθεί μεγάλο τμήμα οδοντικής ουσίας, ενδέχεται να τοποθετηθεί ένας μεταλλικός άξονας. Τέλος, μία πορσελάνινη στεφάνη τοποθετείται συνήθως πάνω από το δόντι για να ενισχύσει τη δομή του, διότι τα ενδοδοντικώς θεραπευμένα δόντια γίνονται ποιό εύθραυστα  και να βελτιώσει  την εμφάνισή του.