Δρ. Ιωάννης Λύρας - Πλαστική Χειρουργική

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  είναι  διευθυντής της κλινικής της πλαστικής χειρουργικής σε σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο  στην Αθήνα. Παρέχοντας στους ασθενείς του, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα όπως πλήρη ενημέρωση του/της  ενδιαφερόμενης από τον ίδιο και την ομάδα του πριν την επέμβαση,  ασφάλειας αφού όλα πραγματοποιούνται με άψογο συντονισμό,    ευχάριστη παραμονή σε μοντέρνα κλινική για όσες ώρες χρειαστεί, πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο πριν την επέμβαση ώστε  να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια, αλλά και άψογη  μετεγχειρητική παρακολούθηση για όσο χρονικό διάστημα  κρίνεται απαραίτητο.

Το ιδιαίτερα καλό κλίμα της Ελλάδας όλο τον χρόνο, ευνοεί και έτσι μπορεί να συνδυάσει άριστα τις διακοπές με τον αισθητικό καλλωπισμό. Οι ιατρικές υπηρεσίες είναι αρκετά υψηλές σε ποιότητα και έτσι η  ενδιαφερόμενη μπορεί να  γευτεί όλες  τις ομορφιές  και την  ζεστασιά της χώρας, ενώ παράλληλα να αδράξει την ευκαιρία να προβεί σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση επιθυμεί με άριστα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όλη η διαδικασία για την ενδιαφερόμενη/ο από την αρχή έως και το τέλος  είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και υπέροχη διαδικασία, την οποία θα θυμάται πάντα ευχάριστα αφού όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται  με ασφάλεια, ανώδυνα και με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  με την πολυετή εμπειρία  του στο χώρο μαζί με την ιατρική ομάδα του φροντίζει καθημερινά για αυτό.

Το μήνυμα του Γιατρού 

Η ειλικρινής προσέγγιση είναι αυτή που πάντα κερδίζει. Οι άνθρωποι που έρχονται  σε εμένα  περιμένουν μια ευθεία αντιμετώπιση, μια ανοιχτή συζήτηση, αλλά και την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα το οποίο τους ενδιαφέρει. Και αυτό λαμβάνουν από εμένα αλλά και από την ομάδα μου. Είναι σίγουρο ότι μία μικρή επέμβαση από την ασφαλή  πλαστική χειρουργική θα τους κάνει να αισθανθούν ευτυχισμένοι. Και έτσι γίνεται. Μπαίνουν στην  κλινική μου  κατηφείς και προβληματισμένοι και βγαίνουν ευθυτενείς, πιο περήφανοι και γεμάτοι αισιοδοξία για τη ζωή. Πράγματι, είναι πάρα  πολλά τα περιστατικά της επιστημονικής μου διαδρομής όπου οι άνθρωποι που με εμπιστεύθηκαν, βρήκαν αυτό που αναζητούσαν, κατά δική τους ομολογία.  Αυτό που στον καθένα μπορεί να προκαλεί δυσφορία, ενδέχεται να είναι μικρό ή μεγάλο, εκ γενετής ή επίκτητο, απλό ή πολύπλοκο εμένα αυτό με κάνει πιο δυνατό και μου δίνει την επιθυμία να συνεχίζω με το ίδιο κέφι αλλά και με την τόσων ετών εμπειρία μου να χαρίζω χαμόγελα και να πραγματοποιώ επιθυμίες.

Από τεχνικής απόψεως, συνειδητοποίησα νωρίς στη σταδιοδρομία μου ότι η πλαστική Χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η γλυπτική του 21ου αιώνα. Είναι η μορφή επιστήμης που αντικατοπτρίζεται στον κάθε έναν από εμάς με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες μας. Ο πλαστικός χειρουργός λειτουργεί ως επιστήμων «καλών  τεχνών» με βάση το «μέτρο» και τον «χρυσό κανόνα», διότι χαρίζει ομορφιά, λειτουργικότητα εκεί που λείπει, αποκατάσταση όπου αυτό είναι απαραίτητο, αρμονία όταν έχει διαταραχθεί και ευτυχία σε αυτούς που την επιζητούν. 

Άλλωστε η  Πλαστική Χειρουργική είναι η ευγενής ειδικότητα της Ιατρικής, η οποία διέπεται εκτός από κανόνες επιστημονικούς και από κανόνες καλλιτεχνικούς, έχει ανάγκη από καλλιτεχνικά πρότυπα. Έτσι ενέργησα και εγώ ακολούθησα  όλες τις παραπάνω βασικές αρχές και το κυριότερο το έκανα με συνέπεια, αφοσίωση και εντατική εργασία πολλές φορές και εις βάρος της ποιότητας της προσωπικής μου ζωής. Αλλά άξιζε τον κόπο.Δεν το μετανιώνω ποτέ. Και προϊόντος του χρόνου, οι γυναίκες και οι άνδρες  που σε κάποια στιγμή μου εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους μου το ανταπέδωσαν μιλώντας με  τα καλύτερα  λόγια για την ταπεινή συμβολή μου στην μετέπειτα ευτυχία τους. Τους ευχαριστώ θερμά.

Η πλαστική χειρουργική σήμερα είναι μια υπόθεση της καθημερινής μας ζωής ενώ ειδικά  η πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα (Αθήνα) είναι από τις πιο καταξιωμένες στον Κόσμο και  με βεβαιότητα η πιο καταξιωμένη του Ευρωπαϊκού νότου.


 Τοποθεσία


ΥπηρεσίεςΑναίμακτες Θεραπείες

Μεσοθεραπεία       

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι     

Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ     

Ενέσιμη Ενυδάτωση     
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους     

Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF     

Soft Holing και Tunneling     

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας     

Αναίμακτη λιποαναρόφηση     

Διαμάντια - SilkPeel NEW     

Ραγάδες     

Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση     

Συνδυασμοί Αντιγήρανσης     

Μακροζωία & Αντιγήρανση     

Bιταμίνες 

Λέιζερ Αποτρίχωσης  

Καλλυντικά ελιξήρια     

Πλαστική προσώπου και κεφαλής:
Πλαστική μύτης
Πλαστική λαιμού
Πλαστική στήθους
Πλαστική σώματος
 Λεπτή μικροεπεμβατική


 Οι νέες τεχνικές
 Επανορθωτική ατυχημάτων

 Συνδυασμοί Επεμβάσεων 
        

 


Αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική

Πρόκειται για την συχνότερη και πιο δημοφιλή χειρουργική επέμβαση στη χώρα μας.  Συχνά συνδυάζεται με ωτοπλαστική και πωγωνοπλαστική., καθώς επίσης και ταυτόχρονη βελτίωση στο προγούλι. Η μύτη αποτελεί το κέντρο του προσώπου και κάθε αλλαγή σχήματος ή μεγέθους μπορεί να προσδώσει άλλη έκφραση στο πρόσωπο.  

Πλαστικός Χειρουργός
Δρ. Ιωάννης Λύρας

Πλαστική ΧειρουργικήΤο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει

Το ρινικό διάφραγμα υποστηρίζει το σκελετό της μύτης και διασφαλίζει την είσοδο του οξυγόνου μέσω της αναπνοής.  Είναι το ανατομικό χώρισμα που διαιρεί την κοιλότητα της ρινός, διευκολύνοντας έτσι τη ροή του εισπνεόμενου οξυγόνου.    Η ανεμπόδιστη αναπνοή συμβάλλει σημαντικά στην καλή λειτουργίας της σωματικής και πνευματικής υγείας και στο να έχουμε έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο, που ευνοεί την φυσική κατάσταση του οργανισμού, και συντελεί στην αναζωογόνηση και ανάκαμψή του.

Είναι δυνατόν το διάφραγμα, είτε λόγω κληρονομικότητας ή συνεπεία τραυματισμού, να εκτοπίζεται από τη μέση γραμμή (σκολίωση), και να κριθεί απαραίτητος ο ευθειασμός του, ώστε να αποφραχθούν οι αεροφόροι οδοί της ρινός, διορθώνοντας με τον τρόπο αυτό δυσλειτουργίες όπως:  αναπνευστικές, ροχαλητό, υπνικές άπνοιες, αλλοιώσεις στη χροιά της φωνής, μείωση της όσφρησης – γεύσης, αίσθημα εύκολης κοπωσης, πονοκέφαλοι  κ.α.  Ο χειρουργικός ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος διενεργείται μέσα από τη μύτη, χωρίς εξωτερικές τομές.

Επίσης, οι ανάγκες χειρουργικής παρέμβασης μπορεί να αφορούν το μέγεθος , το σχήμα της μύτης, της άκρης μόνο (του ακρορινίου) ή των ρουθουνιών ή το πλάτος αυτής.  Η μύτη μπορεί να χρειάζεται επίσης, ανόρθωση ή σμίλευση ή σμίκρυνση.

Η απαλλαγή λοιπόν, από αντιαισθητικές ατέλειες της μύτης, μπορεί να δώσουν χωρίς να αλλοιώσουν την έκφραση του προσώπου, άλλη ένταση και δυναμική στο πρόσωπο γιατί η μύτη αποτελεί κυρίαρχο όργανο.  Η διόρθωση μπορεί να αφορά συνολικά την μύτη ή τμήματα αυτής,  Η επέμβαση τεχνικά ξεκινά με ειδική διεργασία μέσα από τα ρουθούνια με μικρές εσωτερικές τομές όπου επιτρέπεται η είσοδος λεπτών εργαλείων ώστε να αποκολληθεί η βλεννογόνος και να μπορεί ο χειρουργός να εργαστεί στον οστεϊνό ή τον χόνδρινο σκελετό, τα ράμματα είναι λεπτά και απορροφήσιμα.  Η επέμβαση γίνεται μετά το 18ο έτος της ηλικίας.  Η αναισθησία είναι κυρίως γενική και για μικρή βελτίωση, τοπική.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η επέμβαση διαρκεί μία ώρα από έμπειρο πλαστικό χειρουργό ενώ μισή επιπλέον ώρα για το λειτουργικό μέρος του ρινικού διαφράγματος.  Εάν δεν έχει προηγηθεί πρόβλεψη και προεγχειρητικά προσομοίωση αποτελέσματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τότε ο αναμενόμενος χρόνος είναι 2-5 ώρες.  .

Μετά από επέμβαση τοποθετούνται στο εσωτερικό της μύτης λεπτά ταμπόν που αφαιρούνται την επομένη.  Επίσης, ένας λεπτός νάρθηκας για μία εβδομάδα περίπου.  Ο ασθενής οδηγείται στο δωμάτιο ταχείας ανάρρωσης & λαμβάνει μετεγχειρητικές οδηγίες.  Μπορεί αναλόγως της επέμβασης να φύγει για το σπίτι του σε λίγες ώρες ή να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο.  Δίδονται οδηγίες μετεγχειρηρητικές:  για ελαφρά διατροφή, αποφυγή καπνίσματος.

Την επομένη της επεμβάσεως το οίδημα μπορεί να είναι έντονο ίσως να υπάρχουν και κάποιες εκχυμώσεις κάτω από τα μάτια οι οποίες όμως φεύγουν γρήγορα.

Απογεύγουμε να φοράμε γυαλιά ή να φυσάμε τη μύτη, και για τον καθαρισμό αυτής χρησιμοποιούμε Physiomer.

Μετά από μία εβδομάδα αφαιρείται ο νάρθηκας και επιστρέφει κανείς στις συνήθεις δραστηριότητές.  Το οίδημα υποχωρεί σταδιακά.

Πριν από την επέμβαση θα πρέπει ο ασθενής να ενημερωθεί διεξοδικά για όλες τις παραμέτρους της επεμβάσεως ώστε ο ενδιαφερόμενος να οδηγηθεί στο χειρουργείο με ηρεμία που είναι πάντα σημαντική για την έκβαση κάθε επέμβασης

Η ρινοπλαστική αναδεικνύει τη δυναμική της καινούργιας ξεκούραστης εικόνας ενώ η έκφραση του προσώπου, απαλλαγμένη από αντιαισθητικές δύσμορφες λεπτομέρειες των γραμμών του, παραμένει αναλλοίωτη αλλα πιο ξεκούραστη και λαμπερή.